Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Δεν θα μπούμε σε καμία κυβέρνηση ως συμπλήρωμα

Γεννηματά: Δεν θα μπούμε σε καμία κυβέρνηση ως συμπλήρωμα
Συνέντευξη της κυρίας Γεννηματά σε τηλεοπτικό σταθμό
Επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
«Είναι ολοφάνερο ποιος δεν ήθελε το ντιμπέιτ, αυτός ήταν ο κ. Τσίπρας», είπε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επιτιθέμενη στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως είπε άφησε την τόσο σοβαρή Σύνοδο Κορυφής για το μέλλον της ΕΕ, για να ταξιδέψει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στην Κρήτη.
«Δεν μπαίνουμε σε Κυβέρνηση ως συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι «μόνο εμείς είμαστε εκείνοι που αν μας δώσει την δύναμη ο λαός θα μπορέσουμε να κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση».
Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα πυρά της και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα δηλώνει περί νέων εκλογών εάν δεν είναι αυτοδύναμη η Κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ «εκβιάζει τον λαό.
Το δίλημμα δεν μπορεί να είναι “Μητσοτάκης ή χάος”. Υπάρχουν πρόνοιες από το Σύνταγμα για να μην μείνει ακυβέρνητος ο τόπος».
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη για το οικονομικό του πρόγραμμα, λέγοντας ότι αυτό είναι ασαφές, ενώ επανέλαβε ότι «ότι κι αν ψηφίσεις, Τσίπρα ή Μητσοτάκη, στο τέλος βγαίνει… Καραμανλής».
Η κ. Γεννηματά είπε ότι είναι άμεση ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, σημείωσε ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης και για την Συνταγματική Αναθεώρηση που πρέπει να ολοκληρωθεί με προοδευτικό πρόσημο, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται κοινή προσπάθεια και για την μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.
Όπως είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, αυτό που δεν θα ανεχθεί το κόμμα της είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση και η συνέχιση της αφαίμαξης, όπως ανέφερε, των συνταξιούχων, λέγοντας ότι «με τον Τσίπρα είδαν να καταστρέφονται οι ελπίδες τους και να ακυρώνονται οι προσδοκίες τους.
Τώρα πρέπει να ακυρώσουν εκείνον».
Σε ότι αφορά όσα είπε σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος για την Τουρκία και το Αιγαίο, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «επικίνδυνες δηλώσεις από τον Υπουργό Εξωτερικών», συμπληρώνοντας ότι «έχουμε ζητήσει από την Κυβέρνηση μέχρι να φύγει να μην κάνει άλλη ζημιά στα εθνικά θέματα, ήδη έχει κάνει αρκετή με την Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση λέγοντας «περιμένω από τον Πρωθυπουργό να κάνει δήλωση για το θέμα» των κοιτασμάτων στο Αιγαίο, προσθέτοντας «ρωτώ τον κ.Τσίπρα “έχει κάνει κάποια συζήτηση ή κάποια συμφωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αυτό;”».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης