Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ έδειξε γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει το debate

Παππάς: Η συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ έδειξε γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει το debate
Θα ήταν ευχής έργο Τσίπρας και Μητσοτάκης να αντιπαρατεθούν για καταλάβει ο κόσμος τι θέλει να κάνει ο καθένας είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ έδειξε γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί του σε ένα τηλεοπτικό debate διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος είπε πως θα ήταν ευχής έργο Τσίπρας και Μητσοτάκης να αντιπαρατεθούν για να καταλάβει ο κόσμος τι θέλει να κάνει ο καθένας.
Σε δηλώσεις του ο κ.Παππάς είπε πως η συνέντευξη του πρωθυπουργού επικεντρώθηκε, σκοπίμως, σε δευτερεύοντα θέματα, για να μην συζητηθεί η ουσία.
«Θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα αν είχε ερωτηθεί για το τι καταφέραμε στην οικονομία αυτά τα 4 χρόνια» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας πως καλά έκανε και πήγε στο ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι αυτές τις μέρες πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε βήμα για να γίνει μία γόνιμη συζήτηση.
Σε ό, τι αφορά την κριτική που ασκήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός έφυγε από τις Βρυξέλλες κατά την διαδικασία επιλογής των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο κ. Παππάς είπε ότι ο κ.Τσίπρας ήταν σε όλες τις διαβουλεύσεις εκεί, είχε συνομιλίες με μία σειρά από προοδευτικούς ηγέτες, με τους οποίους έχει διαμορφώσει κοινή θέση για τις θέσεις «κλειδιά» στην ΕΕ και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει τόσο ενεργό και αξιοσέβαστο ρόλο» όχι μόνο στα θέματα των επικεφαλής της Ευρώπης, αλλά συνολικά, όπως με το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Αναφορικά με τη συζήτηση για μείωση των πλεονασμάτων ο κ. Παππάς είπε ότι «αν ο μη γένοιτο γίνει κυβέρνηση» η ΝΔ, θα ζητήσει να χαμηλώσουν τα πλεονάσματα και οι θεσμοί θα ζητήσουν 1 προς 5 στις προσλήψεις στο δημόσιο, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, χαρακτηρίζοντας «φρικτό το σενάριο» καθώς, «θα μας ζητούν να εμπιστευθούμε την επικουρική μας ασφάλιση σε εταιρείες, οι οποίες, πρακτικά, θα προσεύχονται να πεθαίνουμε αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή μας και με τρόπο γρήγορο, δηλαδή να έχουν εισφορές και να μην έχουν καθόλου υποχρεώσεις».
Είπε επίσης, ότι η γραμμή της ΝΔ συζητείται και στην ένωση ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία θεωρεί ότι μπορεί να αυξήσει τους τζίρους της 2 με 5 δισ. ευρώ το χρόνο.
Μιλώντας για την οικονομία, ο Ν. Παππάς είπε ότι «αυτό που ζούμε τώρα, είναι αυτό που τον Σεπτέμβριο του '15 θα χαρακτηρίζαμε αισιόδοξο σενάριο, τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε επί εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ στο πρόγραμμά της, η ΝΔ αναφέρει ότι σε τρία χρόνια ελπίζει να φθάσει ο κατώτατος μισθός στα 730 ευρώ από τα 650 που είναι σήμερα.
Αναφορικά με το «Μακεδονικό» ο κ. Παππάς είπε ότι η πολιτική της ΝΔ έχει στοιχίσει σε αυτό το εθνικό ζήτημα και οι αποκαλύψεις δηλώνουν ότι είχε συμφωνήσει στο όνομα «Μακεδονία- Σκόπια», χωρίς να μπαίνουν ζητήματα αλυτρωτισμού, γλώσσας, erga omnes, συνταγματικών αλλαγών, διαχωρισμού της ιστορίας της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας και το «πιο εξοργιστικό είναι η υποκρισία και η πατριδοκαπηλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης