Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στάση αναμονής λόγω εθνικών εκλογών – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Στάση αναμονής λόγω εθνικών εκλογών – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ λόγω πληροφοριών για πώληση της Telekom Romania και η Coca Cola, η οποία αύριο κόβει μέρισμα συνολικού ύψους 2,57 ευρώ ανά μετοχή
Περιορισμένο αναμένεται το επενδυτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής μέχρι τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Οι αναλυτές περιμένουν πως ο όγκος των συναλλαγών θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τις εκλογές με τους δείκτες να συσσωρεύουν γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Σημειώνεται πως σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα οι μέτοχοι του ΟΤΕ και αύριο (4/7) η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,46 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 3,6%) ή καθαρό 0,417 ευρώ ανά μετοχή.
Η διοίκηση του Οργανισμού σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια προχωρά την πώληση του μεριδίου 54% που κατέχει στην Telekom Romania μέχρι το τέλος του Αυγούστου και ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει 3 εταιρείες.
Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα συνολικού ύψους 2,57 ευρώ οι μέτοχοι της Coca Cola.
Σημειώνεται πως τα 0,57 ευρώ αφορούν το κανονικό μέρισμα και 2 ευρώ αφορούν ειδικό μέρισμα.
Η συνολική απόδοση είναι της τάξης του 7,5%.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει την τάση συσσώρευσης μέχρι τις εθνικές εκλογές στην προσοχή Κυριακή.

Eurobank
Για σήμερα οι ελληνικές μετοχές είναι πιθανό να συσσωρεύσουν λόγω και των μεικτών τάσεων που αναμένονται στις αγορές της Ευρώπης.

Beta
Η εγχώρια αγορά θα διατηρήσει τη στάση αναμονής εν αναμονή των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου και οι επενδυτές ίσως μετακυλήσουν το ενδιαφέρον τους με τους δείκτες να συσσωρεύουν με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης