Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου σε FΤ: Τίποτα δεν έχει τελειώσει για τις εκλογές - Τι λέει για το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου σε FΤ: Τίποτα δεν έχει τελειώσει για τις εκλογές - Τι λέει για το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ
Μιλώντας στους Financial Times, η Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει όσον αφορά τις εκλογές
Αν και η ίδια δεν εμφανίζεται σίγουρη ότι θα συνεχίσει στην πολιτική έχει ήδη εξασφαλίσει μια έδρα στη Βουλή, καθώς είναι στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για την Έφη Αχτσιόγλου η οποία δηλώνει στους Financial Times ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει όσον αφορά τις εκλογές, ενώ δεν αποκλείει την ανατροπή.
«Πρέπει να γνωρίζεις ότι ο κόσμος ψηφίζει διαφορετικά στις εθνικές εκλογές σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και πολύ συχνά δεν ψηφίζει» δηλώνει στους FT και συμπληρώνει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η κα. Αχτσιόγλου εκφράζει την εκτίμηση ότι «ο κόσμος γνωρίζει πως η ψήφος του θα καθορίσει τη ζωή του για τα επόμενα χρόνια, είτε εάν επιλέξει τον δρόμο της πιο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης που έχουμε εμείς σχεδιάσει ή τον νεοφιλελεύθερο δρόμο των Συντηρητικών, που κατά τη γνώμη μας οδήγησε στην ελληνική κρίση και στις συνέπειες της».
Όπως σχολιάζει η αρθρογράφος των FT, η κα. Αχτσιόγλου έχει πολλές φορές αναφερθεί ως δυνητική διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η ίδια αντιπαρέρχεται των ερωτήσεων σχετικά με τις πολιτικές της φιλοδοξίες.
«Δεν είμαι σίγουρη εάν είναι καλή ιδέα να βασίζεσαι στην καριέρα σου στην πολιτική...
Συχνά σκέφτομαι να γίνω ακαδημαϊκός» λέει χαρακτηριστικά.
Η κα. Αχτσιόγλου αναφέρεται και στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον εργασιακό τομέα.
«Ανακαλύψαμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της χώρας δεν κατέβαλε υπερωρίες στους εργαζόμενους τους ως μέρος των εργασιών αναδιάρθρωσης.
Βάλαμε ένα τέλος και επιβάλαμε πρόστιμο» τονίζει.
Σύμφωνα με την ίδια, η καταστολή έκανε πολλούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να ασφαλίσουν τους εργαζομένους τους για να αποφύγουν πρόστιμα
«Το μεγάλο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κρίσης ήταν η αδήλωτη εργασία, αλλά τώρα που η οικονομία βελτιώνεται, είναι η υποδηλωμένη εργασία, καθώς οι εργοδότες δηλώνουν ότι το προσωπικό εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης αν και εργάζεται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης» υποστηρίζει η ίδια. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης