Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Andreea Moraru επικεφαλής της EBRD σε Κύπρο και Ελλάδα

tags :
Η Andreea Moraru επικεφαλής της EBRD σε Κύπρο και Ελλάδα
Νέα επικεφαλής της EBRD σε Κύπρο, Ελλάδα
Την Andreea Moraru διόρισε ως επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και την Κύπρο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Andreea Moraru θα αναλάβει τη νέα της θέση τον Νοέμβριο μετά τη συνταξιοδότηση του σημερινού κατόχου της θέσης Sabina Dziurman, μετά από περισσότερα από 15 χρόνια.
Η κα Moraru, η οποία θα εδρεύει στην Αθήνα, δήλωσε:
«Αναμένω πραγματικά να αναλάβω αυτόν τον νέο ρόλο και να συνεργαστώ με την μεγάλη ομάδα της EBRD στην περιοχή.
Η δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση της περιφερειακής ολοκλήρωσης των τοπικών οικονομιών με επενδύσεις και δέσμευση πολιτικής θα αποτελέσουν μια συναρπαστική ευκαιρία».
Η EBRD δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2015 και στην Κύπρο από το 2014 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη και έχει επενδύσει μέχρι τώρα €3 δισ. στις δύο χώρες.
Η Andreea προέρχεται από τη Ρουμανία και επί του παρόντος είναι ανώτατος τραπεζίτης στην ομάδα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της EBRD. Εντάχθηκε στην Τράπεζα το 2001 και από τότε έχει συμβάλει στην καθοδήγηση και τη διάρθρωση ενός ευρέος φάσματος έργων χρέους και μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και στην ανάπτυξη χρηματοδοτικών μισθώσεων, καλυμμένων ομολογιών και δραστηριοτήτων ΜΕΔ στις χώρες δραστηριότητας της EBRD.
Πριν από την ένταξή της στην EBRD, ήταν επικεφαλής του Τμήματος Κεφαλαιαγοράς στο Υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης