Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall - Στο +0,30% και τις 21.702,45 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall - Στο +0,30% και τις 21.702,45 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,33% στις 3.005,25 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (4/7) οι αγορές της Ασίας, μετά τα ιστορικά υψηλά που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στη Wall Street, εν μέσω προσδοκιών ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων αργότερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,30% στις 21.702,45 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank και Inpex ενισχύθηκαν κατά +3,44% και +1,10% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της Fast Retailing υποχώρησε κατά -1,78%.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,49% στις 6.718 μονάδες, με τις μετοχές των Westpac και National Australia Bank να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +1,25% και +1,01% αντίστοιχα, ενώ κέρδη καταγράφει και ο δείκτης JSX Composite στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο +0,28% και τις 6.380,11 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,61% στις 2.108,73 μονάδες, αντιστρέφοντας τις ενδοσυνεδριακές απώλειες που είχε σημειώσει αρχικά, με τη μετοχή της Samsung να κλείνει στο +1,32%.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,30% και τις 10.775,90 μονάδες, με τη μετοχή της Taiwan Semiconductor να ενισχύεται κατά +0,62%, ενώ αντίθετα ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,09% στις 28.794,84 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,33% στις 3.005,25 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -0,84% και τις 9.340,24 μονάδες.
Πέραν από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων μέσα στο επόμενο διάστημα, οι αγορές στις ΗΠΑ δέχθηκαν ώθηση και από την αποκλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, μετά την απόφαση των δύο πλευρών να επανεκινήσουν τις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις μετά από δύο μήνες.
Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στηνς επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να οργανώσουν έναν νέο γύρο συναντήσεων.
«Είναι σαφές ότι η εμπορική ανακωχή με την Κίνα υπήρξε καταλύτης για την αγορά, παρόλο που παραμένουν αβεβαιότητες», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Prudential Financial, Quincy Krosby.
Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, οι μετοχές των οποίων έχουν ενισχυυεί σημαντικά αυτή την εβδομάδα, συνεργάζονται αρκετά με την Κίνα και έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα κατά τη διάρκεια του εμπορικού πολέμου.
Οι επενδυτές αναμένουν τα μηνιαία στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που αφορούν τον Ιούνιο του 2019 και που θα δημοσιευθούν αύριο Παρασκευή (5/7), γεγονός που θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την απόφαση της Federal Reserve κατά την ερχόμενη συνεδρίαση.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει ήδη δηλώσει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων εφόσον οι εμπορικές διαμάχες επιδεινώσουν την εγχώρια ανάπτυξη, προκειμένου να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης