Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία - Εντείνονται οι προετοιμασίες

Barclay (Βρετανία): Κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία - Εντείνονται οι προετοιμασίες
Ο Βρετανός υπουργός Brexit τόνισε ότι δε μπορεί να αποκλείσει μία ύφεση της εγχώριας οικονομίας στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit
Στο γεγονός ότι κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία αναφέρθηκε σήμερα (4/7) ο αρμόδιος υπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Stephen Barclay, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει τις προετοιμασίες της ώστε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Sky News, ο κ. Barclay τόνισε ότι «κανείς δε μπορεί ποτέ να αποκλείσει τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον», προσθέτοντας ότι «το ερώτημα είναι εάν κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε ώστε να προετοιμαστούμε και εάν προσπαθούμε σε πρώτη φάση να καταλήξουμε σε μία συμφωνία».
«Εάν δεν το πράξουμε αυτό, πώς προετοιμαζόμαστε με έναν λογικό και επαγκελματικό τρόπο;» αναρωτήθηκε ο Βρετανός υπουργός, ο οποίος ωστόσο διευκρίνησε ότι «αυτό είναι που εργαζόμαστε εξαιρετικά σκληρά ώστε να το επιτύχει η κυβέρνηση».
Παράλληλα, ο κ. Barclay ανέφερε ότι «είμαι ιδιαίτερα πρόθυμος να εντείνουμε τώρα τις προετοιμασίες» για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, καθιστώντας σαφές ότι «δεν είναι επιλογή το να μην είμαστε έτοιμοι».
«Ήδη έχουμε επεκτείνει δύο φορές το Brexit και είχαμε επιπλέον χρόνο και χρησιμοποιούμε αυτόν τον χρόνο», υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Brexit, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ένα πράγμα για το οποίο ήμουν ιδιαίτερα ξεκάθαρος απέναντι στο Υπουργείο Οικονομικών και τα υπόλοιπα Υπουργεία της κυβέρνησης είναι ότι χρειάζεται να εντείνουμε τις προετοιμασίες μας».
«Πρέπει να προχωρήσουμε αυτά τα σχέδια και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι, επειδή νομίζω ότι ο κόσμος θα έθετε σωστά το σχετικό ερώτημα τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα εάν η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη», πρόσθεσε ο Stephen Barclay, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι δε μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν ελλείψεις ή ότι δεν θα αυξηθούν οι τιμές και ότι «αυτό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να προετοιμαστεί ώστε να μετριάσει τον κίνδυνο».
«Οι μεγάλες εταιρείες έχουν καλά καταρτισμένα σχέδια, έχουν ομάδες που εξετάζουν το θέμα εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, και έχει γίνει πολλή δουλειά τόσο στον ιδιωτικό τομέα και σε άλλους τομείς ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα», τόνισε ο Βρετανός υπουργός, ο οποίος ωστόσο κατέστησε σαφές ότι «είναι καλύτερα να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση με μία συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης