Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Φιλίνη (υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ): Να μην επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να πισωγυρίσει τη χώρα

tags :
Φιλίνη (υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ): Να μην επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να πισωγυρίσει τη χώρα
Στα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης αναβαθμίστηκε ο ρόλος της χώρας
«Με την ψήφο μας να μην επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να πισωγυρίσει τη χώρα, να υπονομεύσει και να συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος, να ανακόψει τη σημερινή πορεία προοδευτικής ανάκαμψης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η Άννα Φιλίνη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών.
Ζωγράφος και αρχιτέκτονας, με μεγάλη διαδρομή στην Αριστερά αλλά και στο χώρο του πολιτισμού, μιλάει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και στα δύο πεδία χωρίς να κρύβει τους φόβους της.
«Με τρομάζει η ανιστόρητη και βίαιη πρόθεση της Ν.Δ. να διώξει το Πολυτεχνείο από το κέντρο» και θυμίζει την ουσία του βιωμένου συνθήματος «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

Πριν τέσσερα χρόνια, όταν μετά από τις εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαμε σε μια νέα πορεία με στόχο την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.
Tην ίδια ώρα στο εσωτερικό της χώρας αντιμετωπίζαμε την υπονόμευση της πρώτης αριστερής κυβέρνησης από αυτούς που είχαν οδηγήσει τη χώρα στη χρεωκοπία και έφεραν την τρόικα.
Το 2018 υπήρξε έτος ορόσημο.. η Ελλάδα βγήκε για πρώτη φορά από τα μνημόνια και την δημοσιονομική επιτήρηση. Η χώρα μπήκε σε νέα ρότα: μειώθηκε η ανεργία, δημιουργήθηκαν 380.000 νέες θέσεις εργασίας, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11% και 27% για τους νέους, μειώθηκε η αδήλωτη εργασία, επιτεύχθηκε η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία, επανήλθαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, αποτράπηκε η μείωση των συντάξεων που απαιτούσαν οι δανειστές.
Στα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης αναβαθμίστηκε ο ρόλος της χώρας, εφαρμόστηκε μια ειρηνική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική: με συνεργασίες στα Βαλκάνια και τους βόρειους γείτονές μας, με συνεργασίες με τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, με διακρατικές συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο.
Η σημασία αυτής της πολιτικής επιβεβαιώνεται στις δυσκολίες στιγμές που περνά η Κύπρος.
Με την ψήφο μας στις 7 Ιουλίου να μην επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να πισωγυρίσει τη χώρα και να καταλύσει το κοινωνικό κράτος.

Who is who

Αρχιτέκτων και ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αγωνίστηκε με την Αριστερά από τα μαθητικά της χρόνια και μετά στο αντιδικτατορικό κίνημα ως ιδρυτικό μέλος του ΕΚΚΕ.
Μέλος του Συνασπισμού από το 1989, εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (2007-2009), ασχολήθηκε κυρίως με θέματα χωροταξίας, πολιτισμού και περιβάλλοντος.
Διετέλεσε επί 17 χρόνια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, μέλος του Πολιτισμικού του Οργανισμού και Πρόεδρός του το 2011.
Υπηρξε μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου ΤΕΕ.
Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου (ΕΕΤΕ). Μέχρι σήμερα έχει κάνει 19 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, έχει γράψει βιβλία για ζωγραφική και ποίηση.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου.
Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και της Γραμματείας Πολιτισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης