Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τηκεσκόπιο Alpha Trust: Έντονη ανοδική κίνηση σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα δρομολόγησαν οι πολιτικές εξελίξεις

tags :
Τηκεσκόπιο Alpha Trust: Έντονη ανοδική κίνηση σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα δρομολόγησαν οι πολιτικές εξελίξεις
Τηκεσκόπιο Alpha Trust: Έντονη ανοδική κίνηση σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα δρομολόγησαν οι πολιτικές εξελίξεις
Μέσω του ιστότοπου www.alphatrust.gr, Επαγγελματίες του Χρηματοπιστωτικού Κλάδου και Ανεξάρτητοι Ιδιώτες, επισκέφθηκαν το «Τηλεσκόπιο» τις πρώτες ημέρες του Απριλίου και προέβλεψαν την τάση στις τιμές δεικτών, μετοχών, προϊόντων αλλά και τις ημερομηνίες/αποτελέσματα των εκλογών.
Οι πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώθηκαν μετά τις Ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου έφεραν ένα απρόβλεπτο ράλι άνω του 30% στην πορεία του Γ.Δ. στο ελληνικό χρηματιστήριο και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.
Οι συμμετέχοντες προέβλεψαν σωστά τις τάσεις μετοχών και ομολόγων για το τέλος του 1ου εξαμήνου.
Αισιόδοξες κατά κύριο λόγο αλλά και συγκρατημένες θα χαρακτηρίζαμε τις προβλέψεις και των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, αφού ελάχιστοι περίμεναν το ράλι των ελληνικών ομολόγων και των ελληνικών μετοχών μετά τις Ευρωεκλογές.
Παρότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου 2019, ελάχιστοι προέβλεψαν τον Ιούλιο ως μήνα εκλογών.
Η ίδια η κυβέρνηση τόνιζε κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνονταν τον Οκτώβριο 2019 και οι προβλέψεις των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση έδιναν ποσοστό 73% γι’ αυτό.
Ενώ μόλις το 9% των ερωτηθέντων είχε προβλέψει τον Ιούλιο 2019 όπως και το Σεπτέμβριο 2019, 5% Ιούνιο 2019 και 2% ήταν οι προβλέψεις για Μάιο 2019.
Σε ότι αφορά το ποσοστό του πρώτου κόμματος, ο μέσος όρος των προβλέψεων ήταν 34,87%, ελάχιστη πτώση (-1,66%) σε σχέση με τις Εθνικές εκλογές του 2015, με ελάχιστο ποσοστό το 28% και μέγιστο το 44%.
Στις επενδυτικές προβλέψεις η ανοδική κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου μέσα στο 2ο τρίμηνο 2019 αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές που περίμεναν μία αρκετά ηπιότερη άνοδο στα πρότυπα των ξένων αγορών.
Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στο τέλος του α’ τριμήνου 2019 στις 721,37 μονάδες ενώ οι πολιτικές εξελίξεις στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 τον οδήγησαν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα κλείνοντας στις 28/6/2019 στις 868,48 μονάδες και καταγράφοντας άνοδο 20,39%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης