Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Άνοδος +0,98% στο Μιλάνο, κλειστή η Wall Street

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Άνοδος +0,98% στο Μιλάνο, κλειστή η Wall Street
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,09%, στις 392,94 μονάδες
Επιφυλακτική στάση τήρησαν σήμερα (4/7/2019) οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη, αλλά και των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed. 
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προειδοποίησε το Ιράν «να είναι προσεκτικό με τις απειλές» που εκτοξεύει, έπειτα από την ανακοίνωση του προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Hassan Rouhani, ότι η χώρα του θα αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου.
Ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, Mahmoud Alavi, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα δεχθεί να συνομιλήσει με τις ΗΠΑ μόνο αν η Ουάσινγκτον άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στην Τεχεράνη και με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης, Ali Khamenei.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,09%, στις 392,94 μονάδες.


Ήπια άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών (+0,4%), ύστερα από την είδηση ότι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Κίνας ετοιμάζονται να επαναλάβουν τις διμερείς συνομιλίες για το εμπόριο την επόμενη εβδομάδα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,11% κι έκλεισε στις 12.629,90 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,08% στις 7.603,58 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% στις 5.620,73 μονάδες.




Από την άλλη, με ισχυρά κέρδη 0,98%, στις 22.120,70 μονάδες -το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιουλίου του 2018- έκλεισε ο FTSE MIB στο Μιλάνο, διευρύνοντας το «άλμα» που σημείωσε χθες, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπαναχώρησε από την απειλή περί πειθαρχικών ενεργειών σε βάρος της χώρας.


Εν τω μεταξύ, κλειστή παραμένει σήμερα η Wall Street, λόγω της αργίας για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall, Dow Jones και Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό κλάδο ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στα τέλη Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης