Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Δεν κινδυνεύουν οι βρετανικές τράπεζες από το Brexit – Βελτιώνονται εν μέσω αβεβαιότητας

Scope: Δεν κινδυνεύουν οι βρετανικές τράπεζες από το Brexit – Βελτιώνονται εν μέσω αβεβαιότητας
Έκθεση της Scope Ratings για τις βρετανικές τράπεζες 
Η πολιτική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται να προστεθεί στην αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit, ωστόσο οι μεγάλες βρετανικές τράπεζες δε φαίνεται να επηρεάζονται και, μάλιστα, βελτιώνουν σημαντικά τα οικονομικά τους μεγέθη.
Τα παραπάνω αναφέρει σε έκθεσή της η Scope Ratings.
Ειδικότερα, οι μεγάλες βρετανικές τράπεζες (Barclays, HSBC Holdings, Lloyds Banking Group και RBS Group) έχουν επαναπροσδιορίσει τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, ενισχύοντας τη διαχείριση κινδύνων, τη φερεγγυότητά τους και τη ρευστότητα τους.
Έχουν λάβει επίσης μέτρα για να προετοιμαστούν για την αβεβαιότητα που προκαλείται από το Brexit, διατηρώντας αυξημένη ρευστότητα και κεφαλαιακά αποθέματα.
«Οι τράπεζες έχουν ενεργήσει για να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στις αγορές της ΕΕ.
Το βασικό σενάριο της Scope είναι ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσει να επιβραδύνεται σταδιακά, παρέχοντας στις τράπεζες χρόνο προσαρμογής, και ότι θα υπάρξουν πολιτικές απαντήσεις για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την άμβλυνση των αρνητικών εξελίξεων».
«Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) δήλωσε ότι προετοιμάζει τον χρηματοπιστωτικό τομέα για ένα σκληρό Brexit.
Θεωρεί ότι ο αντίκτυπος ενός άτακτου Brexit στον συνολικό δείκτη κεφαλαίου CET1 των τραπεζών είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο στα stress tests πέρυσι: -2% σε σύγκριση με -5,4%.
Για τις τράπεζες με επίκεντρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, ο αντίκτυπος του άτακτου σεναρίου θα ήταν μεγαλύτερος: -4%», υπενθυμίζει η Scope.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης