Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ετοιμάζεται δημόσια πρόταση στην Ελτράκ – Πούλησαν οι βασικοί μέτοχοι στα 3,288 ευρώ ανά μετοχή

tags :
Ετοιμάζεται δημόσια πρόταση στην Ελτράκ – Πούλησαν οι βασικοί μέτοχοι στα 3,288 ευρώ ανά μετοχή
Κάτω από την καθαρή θέση η συναλλαγή αλλά με premium 25% – Άλλο ένα διαμάντι της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης γίνεται στόχος εξαγοράς
Μία ακόμη εισηγμένη ετοιμάζεται να φύγει από το ΧΑ μετά από κοινή πώληση μετοχών από τους βασικούς μετόχους.
Μάλιστα πρόκειται για υποτιμημένη εταιρεία αν και η συναλλαγή έγινε με premium σε σύγκριση με το κλείσιμο της 4/7 στο ΧΑ.
Πιο αναλυτικά, στην έξοδο από το ΧΑ οδηγούν οι βασικοί μέτοχοι της Ελτράκ, την εισηγμένη καθώς πούλησαν  μετοχές που αντιστοιχούν στο 66,03% στην ELTRAK CP (θυγατρική της αγγλικής εταιρείας CP HOLDINGS LTD) προς 3,2880 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε premium 25,5% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής.  
Όπως ανακοινώθηκε οι μέτοχοι MELCOURT (JERSEY) LIMITED, Πολίτης Αναστάσιος Αλέξανδρος, Κόβας Γεώργιος και Κόβα Ισαβέλλα, καθώς και λοιπά μέλη της οικογένειας Πολίτη έχουν συμφωνήσει οριστικώς με τη ELTRAK CP LTD την πώληση όλων των μετοχών που έκαστος κατέχει (η «Συναλλαγή») που αντιστοιχούν συνολικά σε ποσοστό 66,03% περίπου επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (ήτοι οι βασικοί μέτοχοι α/ MELCOURT (JERSEY) LIMITED 32,39% περίπου, β/ ο Πολίτης Αναστάσιος-Αλέξανδρος 11,027% περίπου, γ/ ο Κόβας Γεώργιος 6,405% περίπου, δ/ η Κόβα Ισαβέλλα 10,89% περίπου, και ε/ τα λοιπά μέλη της οικογένειας Πολίτη σε ποσοστό περίπου 5,32% συνολικά).
Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό την πλήρωση συνήθων γι’ αυτές τις συναλλαγές αιρέσεων και αναμένεται εντός του τρέχοντος μηνός.
Η ELTRAK CP LTD είναι θυγατρική της αγγλικής εταιρείας CP HOLDINGS LTD με επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και την αντιπροσωπεία Caterpillar σε δύο ακόμα αγορές.
Η μετοχή δεν έχει ακολουθήσει το ράλι του ΧΑ και είναι βαθιά υποτιμημένη ακόμα και μετά το premium που δόθηκε.
Στην περίπτωση που πετύχει η δημόσια πρόταση η εταιρεία θα προστεθεί και αυτή στις λίστα με τις φθηνές μετοχές που έφυγαν από το ΧΑ.
Θυμίζουμε πως πρόσφατα το Bankingnews έχει αναδείξει την περίπτωση της FG Europe όπου η αποτίμηση που έβγαλαν οι αναλυτές ήταν σημαντικά χαμηλότερη από την τιμή που πουλήθηκε τελικά η θυγατρική, εξέλιξη που θα έπρεπε να οδηγήσει σε βελτίωση του τιμήματος.
Επιπλέον πολλές εταιρείες έχουν φύγει σε αποτιμήσεις κάτω από την καθαρή θέση.
Με βάση το τίμημα των 3,2880 ευρώ ανά μετοχή η αποτίμηση της εταιρείας θα είναι στα 46,2 εκατ. ευρώ όταν στο τέλος του 2018 η καθαρή θέση του ομίλου ήταν στα 54,8 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι το τίμημα αντιστοιχεί σε p/bv 0,84.
Ο όμιλος έχει χαμηλό καθαρό δανεισμό ύψους 15 εκατ. ευρώ, ενώ πραγματοποίησε τζίρο 110 εκατ. ευρώ έναντι 93,2 εκατ. ευρώ το 2017.
Τα κέρδη εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν στα 7,6 εκατ. ευρώ από 6,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη λόγω επανεκτίμησης παγίων μειώθηκαν στα 1,8 εκατ. ευρώ από 4,9 εκατ. ευρώ.
Χωρίς την επανεκτίμηση τα κέρδη προ φόρων θα ήταν κοντά στα 5,8 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης