Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Σ. Διγενή (υποψήφια ΚΚΕ) στο BN: Κανένας συμβιβασμός με την αδικία στον Πειραιά!

tags :
Σ. Διγενή (υποψήφια ΚΚΕ) στο BN: Κανένας συμβιβασμός με την αδικία στον Πειραιά!
Άρθρο της Σεμίνας Διγενή, υποψήφιας βουλευτή Α' Πειραιώς και Νήσων με το ΚΚΕ στο bankingnews.gr
Οι ώρες μέχρι την 7η Ιουλίου, είναι κρίσιμες ώρες και ώρες μεγάλης ευθύνης.
Κατεβαίνοντας καθημερινά στον Πειραιά και ζώντας όλη τη μέρα εκεί, ακούγοντας και μελετώντας με προσοχή, τα προβλήματα των ανθρώπων, έχω πραγματικά θυμώσει.
Μια βόλτα στις παρατημένες στην τύχη τους περιοχές, αποδεικνύει τις συνέπειες των απάνθρωπων σχεδιασμών -διαρκείας- του κεφαλαίου, στις ήδη δύσκολες ζωές του Πειραιωτών.
Φανερώνει τι σημαίνει στην πράξη, η «ανάπτυξη» και το πώς  οικοδομείται  πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Λιμενεργάτες, μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, ζουν και εργάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες, βιώνοντας με τον πιο οδυνηρό τρόπο, ότι η δήθεν «δίκαιη ή βιώσιμη  ανάπτυξη», αλλά και  το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά μόνο στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ψάχνοντας -διεπίστωσα επίσης- ότι ενώ σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο, έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη κινδύνων από ατυχήματα με πετρελαιοειδή και γενικότερα για την πρόληψη της εργασιακής και δημόσιας υγείας, αλλά και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, δεν εφαρμόζονται από τους εργοδότες.
Μοναδικό κριτήριο  η κερδοφορία, (συγκαλυμμενη από το αστικό κράτος) και ανύπαρκτοι οι έλεγχοι.
Αδιανόητα πράγματα δηλαδή!
Οι Πειραιώτες δεν έχουν και δεν χαίρονται χώρους πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης,  είτε γιατί δεν υπάρχουν, είτε γιατί  είναι εμπορευματοποιημένοι.
Και κάτι απολύτως απαράδεκτο: ο τρίτος δήμος της χώρας έχει μόνο 3 βρεφικούς σταθμούς! Βρέφη και νήπια στοιβάζονται, ξεπερνώντας σε αριθμό, το όριο που επιτρέπει τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού αυτής της ηλικίας, σε σταθμούς που δεν υπάρχουν ούτε παιδικά κρεβατάκια..
Εμείς αγωνιζόμαστε η θέση των παιδιών στις δομές, να εξασφαλίζεται με κρατική ευθύνη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.  Χωρίς voucher, τροφεία, χρήματα γονιών για κάλυψη λειτουργικών δαπανών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων κλπ.
Ο αγώνας μας έχει τίτλο «Κανένας συμβιβασμός με την αδικία και την αθλιότητα».
 Στις 7 Ιουλίου, η ψήφος των Πειραιωτών, πρέπει να είναι ψήφος καταδίκης του απάνθρωπου σχεδιασμού.
Ψήφος ενίσχυσης του μοναδικού έντιμου συμμάχου τους, του ΚΚΕ, που «γεννήθηκε» σ’ αυτήν την πόλη, πριν 101 χρόνια, που υπεράσπισε με αίμα τα δικαιώματά τους και δεν τους πρόδωσε ποτέ.
Είναι τιμή να είμαι σ' αυτήν τη δύσκολη μάχη με τους αυθεντικούς,  τους έντιμους αριστερούς,  αυτούς που με πράξεις και όχι λόγια, αντιπαλεύουν τους φασίστες και τον ρατσισμό απέναντι σε πρόσφυγες, μετανάστες και  σε ανθρώπους με διαφορετικές επιλογές στην προσωπική τους ζωή.  
Διεκδικούμε μαχητικά, ίσα δικαιώματα για όλους, χωρίς διακρίσεις,  ενάντια σ ένα σύστημα, που ξεχωρίζει και τελικά χωρίζει τους ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης