Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Οι προσδοκίες για το εκλογικό αποτέλεσμα διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την επενδυτική ψυχολογία

tags :
ΧΑ: Οι προσδοκίες για το εκλογικό αποτέλεσμα διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την επενδυτική ψυχολογία

Κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα με καλούς όγκους συναλλαγών περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση και τελευταία πριν τις εκλογές
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η επενδυτική ψυχολογία και οδηγεί το ΧΑ σε νεότερα υψηλά με τους όγκους συναλλαγών να υποστηρίζουν την κίνηση.
Οι εκλογές της Κυριακής και οι προσδοκίες των επενδυτών αναφορικά με το αποτέλεσμα, οδηγούν σε τοποθετήσεις στέλνοντας πλήθος μετοχών σε πολυετή υψηλά.
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται πλέον πάνω από τις 890 μονάδες, σημείο που σε επίπεδο κλεισίματος αποτελεί υψηλό 4,5 ετών για το ΧΑ.
Η σημερινή (5/7) συνεδρίαση είναι η τελευταία της χρηματιστηριακής εβδομάδας και τελευταία πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές.
Από εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Ελτράκ μετά την ανακοίνωση της πώλησης της εταιρείας από τους βασικούς μετόχους σε τιμή που αντιστοιχεί σε premium 25% από το χθεσινό κλείσιμο, ενώ το deal ενεργοποιεί τον κανονισμό του ΧΑ για υποβολή δημόσιας πρότασης.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα ενόψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής.

Eurobank
Για σήμερα οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές θα στρέψουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αναζητώντας σημάδια για το πότε θα μειώσει τα επιτόκια η FED, αλλά πιστεύουμε πως η ελληνική αγορά θα κινηθεί υψηλότερα ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Beta
Το momentum είναι δυνατό, οι όγκοι είναι υποστηρικτικού και αντικατοπτρίζουν την επενδυτική ψυχολογία.
Η κίνηση αυτή καθοδηγείται από την προσδοκία αναφορικά με τις εκλογές της Κυριακής 7/7.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης