Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 ετών ο χρυσός ενόψει ΗΠΑ - Στο -0,33% και τα 1.416,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 ετών ο χρυσός ενόψει ΗΠΑ - Στο -0,33% και τα 1.416,25 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να καταγράψει την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών
Πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (5/7) η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να απομακρύνεται από τα υψηλά έξι ετών στα οποία βρέθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ενόψει των στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,33% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.416,25 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί στα 1.420,90 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο του 2019, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι έχει σημειωθεί άνοδος κατά 160 χιλ. θέσεις, έναντι 75 χιλ. θέσεων τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που τα στοιχεία αποδειχθούν κατώτερα των εκτιμήσεων, οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve κατά τη επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να αυξηθούν.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, οι ΗΠΑ δημοσίευσαν τα στοιχεία που αφορούν τις νέες παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,7%, ενώ ο δείκτης μη μεταποιητικής δραστηριότητας ISM για τον Ιούνιο του 2019 υποχώρησε στις 55,1 μονάδες, έναντι 56,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παρά την πτώση που καταγράφει σήμερα το πολύτιμο μέταλλο, παραμένει σε τροχιά ώστε να σημειώσει την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης