Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στις ασιατικές αγορές εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,20% και τις 21.746,38 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ήπια κέρδη στις ασιατικές αγορές εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,20% και τις 21.746,38 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 3.011,06 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (5/7) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τόσο τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, όσο και τις λεπτομέρειες για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,20% στις 21.746,38 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος έκλεισε στο +0,50% και τις 6.751,30 μονάδες.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,09% στις 2.110,59 μονάδες, ενώ παρόμοιο ποσοστό ανόδου κατέγραψε και ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε στις 10.785,73 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 3.011,06 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,78% στις 9.441,27 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά -0,15% στις 28.754 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση για τον δείκτη STI στη Σιγκαπούρη, και συγκεκριμένα στο -0,36% και τις 3.365,33 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που αφορούν τον Ιούνιο του 2019, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 165 χιλ. θέσεις συνολικά.
Τα στοιχεία αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις μελλοντικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία έχει δηλώσει έτοιμη ν μειώσει τα επιτόκια προκειμένου να στηρίξει την εγχώρια οικονομία.
«Οι προσδοκίες αυξάνονται αναφορικά με το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες θα υιοθετήσουν πιο μετριοπαθείς θέσεις», ανέφερε σε έκθεσή της η IHS Markit, προσθέτοντας πως «όλα τα στοιχεία που έρχονται θα εξετάζονται λεπτομερώς για μηνύματα της τελευταίας στιγμής που αφορούν τη νομισματική πολιτική».
Σημειώνεται ότι χθες (4/7) οι αγορές της Wall Street παρέμειναν κλειστέ λόγω των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ.
Την περασμένη εβδομάδα, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Κίνας συμφώνησαν να μην προχωρήσουν στην επιβολή νέων δασμών, προχωρώντας παράλληλα στην επανεκκίνηση των εμπορικών διαπραγματεύσεων μετά από δύο μήνες.
Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί νέος γύρος διαπραγματεύσεων, με τους αναλυτές ωστόσο να εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει άμεσα κάποια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας αντισταθμίζουν την πρόσφατη κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,19 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,13% στα 56,69 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές το πετρέλαιο βρέθηκε υπό πιέσεις εν μέσω ανησυχιών ότι οι εμπορικές διαμάχες θα μπορούσαν να περιορίσουν τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό» κατά τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, οι απώλειες των προηγούμενων ημερών αντισταθμίστηκαν από την απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή τους μέχρι και τον Μάρτιο του 2020.
«Η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ο βασικός παράγοντας που συγκρατεί πίσω τις τιμές του πετρελαίου», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Alfonso Esparza, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία των ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει τις τιμές μακριά από μία ισχυρή πτώση, αλλά πρέπει να υπάρξει ένα τέλος στον εμπορικό προστατευτισμό ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα ανακάμψει η ζήτηση ενεργειακών προϊόντων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης