Τελευταία Νέα
Διεθνή

Istat: Υποτονική θα παραμείνει τους επόμενους μήνες η ιταλική οικονομία

tags :
Istat: Υποτονική θα παραμείνει τους επόμενους μήνες η ιταλική οικονομία
Υποτονική θα παραμείνει πιθανότατα η ιταλική οικονομία κατά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την ιταλική στατιστική υπηρεσία, Istat
Υποτονική θα παραμείνει πιθανότατα η ιταλική οικονομία κατά τους επόμενους μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (5/7/2019) η ιταλική στατιστική υπηρεσία, Istat.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κατέγραψε ανάπτυξη 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, καταφέρνοντας να εξέλθει της ύφεσης που καταγράφηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Η Istat σημείωσε ότι μηνιαίος δείκτης αναφοράς της για τον Ιούνιο δείχνει «σενάριο αποδυνάμωσης της οικονομικής παραγωγής».
«Ο μελλοντικός δείκτης επιβεβαιώνει ένα βραχυπρόθεσμο σενάριο που χαρακτηρίζεται από αποδυνάμωση των επιπέδων παραγωγής», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.
Η οικονομία, συνεχίζει η Istat, «χαρακτηρίζεται από μια συνέχιση της φάσης αποδυνάμωσης των ρυθμών παραγωγής».
Η ιταλική στατιστική υπηρεσία σημειώνει, εντούτοις, ότι παρά το γεγονός ότι η ιταλική οικονομία παραμένει αδύναμη, η απασχόληση βελτιώνεται.
Αλλά αυτό συνοδεύεται από «βελτιώσεις στην αγορά εργασίας και στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών», σύμφωνα με την Istat.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος στο 0,1% - 0,2%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης