Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Μόνο η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτρέψει το πισωγύρισμα – Η ΝΔ θέλει αχρείαστα μέτρα λιτότητας

Παππάς: Μόνο η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτρέψει το πισωγύρισμα – Η ΝΔ θέλει αχρείαστα μέτρα λιτότητας
Η ΝΔ δεν έχει κανένα σχέδιο ελαφρύνσεων, κτίζουν δικαιολογίες για να επιβάλλουν  αρνητικά μέτρα είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι μόνο η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτρέψει το πισωγύρισμα της χώρας διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν.Παππάς.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο κ.Παππάς είπε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει συνέχιση της πορείας ανάκαμψης, που απέδωσε 400.000 νέες θέσεις εργασίας, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού από τα 700 εκατ. στα 3,2 δισ. ευρώ, διαφάνεια στα δημόσια έργα, ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών, τακτοποίηση των δημοσιονομικών της χώρας και την έξοδο από τα μνημόνια.
«Όποιος θέλει αυτήν την πορεία της χώρας να τη διασφαλίσει και να μην τη βάλει σε κίνδυνο, έχει μία επιλογή.
Η μόνη επιλογή που μπορεί να αποτρέψει το πισωγύρισμα είναι η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» τόνισε ο κ.Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επεδίωκε να πάει κρυπτόμενη στις κάλπες».
«Αναδύθηκε από τα έγκατα της ΝΔ ένα σχέδιο, το οποίο συνιστά ένα συνολικό πισωγύρισμα.
Ο κ.Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι μείωση φόρων στο πρόγραμμά του υπάρχει μόνο εάν και εφόσον θα υπάρχει ανάπτυξη 4% και με αυτήν την προϋπόθεση θα δώσει και τη 13η σύνταξη.
Ακόμη, ο αρχηγός της ΝΔ θα κρατήσει την προκαταβολή φόρου στο 100%, ενώ την εισφορά αλληλεγγύης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί για τα εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, θέλει να τη διατηρήσει.
Η ΝΔ δεν έχει κανένα σχέδιο ελαφρύνσεων.
Αντίθετα πυκνώνουν ανησυχητικά οι δηλώσεις στελεχών της, για αδυναμία δανεισμού της χώρας και προσφυγή σε έκτακτους μηχανισμούς και κατανάλωση του "μαξιλαριού"» είπε ο κ.Παππάς, υπογραμμίζοντας πως «κτίζουν δικαιολογίες» για να επιβάλουν «αρνητικά και απολύτως αχρείαστα μέτρα».
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην επιδίωξη της ΝΔ για αναλογία 1 προς 5 για προσλήψεις στο Δημόσιο και εκχώρηση της επικουρικής σύνταξης στις ιδιωτικές εταιρείες, «οι οποίες αν καταρρεύσουν θα μείνουμε χωρίς ασφάλιση και χωρίς σύνταξη», παρ' ότι, όπως είπε, είναι τακτοποιημένα τα δημοσιονομικά της χώρας.
Σε ό, τι αφορά το Ελληνικό, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «άθλιο παιχνίδι» από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας Lamda Development, της οποίας η τακτική εντάσσεται «στο φαινόμενο των ανοικτών μασελών», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης