Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Σπ. Καρανικόλας: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες

tags :
Σπ. Καρανικόλας: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες
«Και αυτό για εμάς, είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών»
Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές υπέστη μία βαριά ήττα.
Πλήρωσε πολύ ακριβά την αλαζονεία, τον καθεστωτισμό, τον κυνισμό της εξουσίας του, τις ακραίες νεοφιλεύθερες πολιτικές που εφάρμοσε, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και των εθνικών θεμάτων, τα ατελείωτα ψέματα του και κυρίως τις συμφωνίες της καρέκλας και τις μεταγραφές της ντροπής με τους πρόθυμους γυρολόγους της πολιτικής.
Κατάφερε με όλα αυτά να γίνει και ο πολιτικός χορηγός για την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας.
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα, όλοι εμείς, οι προοδευτικοί πολίτες να συγκροτήσουμε μια ισχυρή προοδευτική δύναμη απέναντι στο συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον καταστροφικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε τυχοδιωκτικά ως Κυβέρνηση και το μόνο βέβαιο είναι  ότι δεν μπορεί να σταθεί ως υπεύθυνη αντιπολίτευση.
Θυμόμαστε εξάλλου πώς έκαναν καριέρα, ως αντιπολίτευση μέχρι το 2015 στις πλατείες των αγανακτισμένων παρέα με τους Χρυσαυγίτες, δηλητηριάζοντας και διχάζοντας την ελληνική κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας σήμερα λοιπόν μαζί με τον κάθε λογής «Ρουβίκωνα», από τα έδρανα μίας ενδεχόμενης ισχυρής αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό με τον άκρατο λαϊκισμό, τον ακραίο διχαστικό και δημαγωγικό λόγο, αλλά και τον τυχοδιωκτισμό, θα αποτελέσει παράγοντα διατάραξης της ομαλότητας και της κοινωνικής ειρήνης, που τόσο χρειάζεται η Χώρα.
Για αυτό και πρέπει στις εθνικές εκλογές να αποδυναμωθεί σημαντικά.
Από την άλλη μία ενδεχόμενη αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία θα φέρει μία διαρκή κοινωνική ανισότητα στις κατακτήσεις επί Κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ, των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολλών, οι οποίες κινδυνεύουν τώρα να συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο, μετά και από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.
Tο Κίνημα Αλλαγής λοιπόν ζητά από τους πολίτες να δώσουν νόημα στη ψήφο τους.
Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, αλλά και σοβαρή, υπεύθυνη και αξιόπιστη αντιπολίτευση.
Εμείς λοιπόν έχουμε αποδείξει ότι πάντα προτάσσουμε το εθνικό πατριωτικό συμφέρον απέναντι στις μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Όταν η Χώρα το χρειάζεται βάζουμε πλάτη, χωρίς να μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.                     
Το αποδείξαμε, με τεράστιο και πολύ δυσανάλογο πολιτικό κόστος, όταν η Χώρα έφτασε στο κατώφλι της τραγωδίας της εθνικής χρεοκοπίας το 2009.
Είμαστε έτοιμοι και τώρα να αποδείξουμε, με τη δύναμη του ελληνικού λαού, ότι αποτελούμε υπεύθυνη δύναμη σταθερότητας που δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει τη Χώρα σε νέες περιπέτειες.
Όπου και όταν χρειαστεί θα συνδράμουμε τη Χώρα με υπευθυνότητα και με τις προοδευτικές μας προτάσεις, το Σχέδιο Ελλάδα.
Για παράδειγμα η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η συνταγματική αναθεώρηση, η προστασία του κοινωνικού κράτους, η αλλαγή των πολύ σκληρών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων για τα επόμενα πολλά χρόνια, είναι θέματα που για εμάς χρήζουν συναινέσεων για την επίτευξη επωφελών λύσεων. Και για όλα αυτά, δεν αρκούν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και εάν είναι αυτοδύναμη.
Πρέπει όμως να είμαι ξεκάθαρος: Για να μπορέσει το Κίνημα Αλλαγής να έχει αυτόν τον καθοριστικό ρόλο για την ανάκαμψη της Χώρας, προϋποθέτει ενίσχυση των δυνάμεων του.
Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι λοιπόν χρήσιμη και αναγκαία ψήφος.
Δυνατό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει πολιτική σταθερότητα, προστασία της μεσαίας τάξης, των μη προνομιούχων και των κοινωνικά ευάλωτων, καθώς και εγγύηση για ένα ισχυρό αντίβαρο στις επερχόμενες συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και στον καταστροφικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλλημα λοιπόν είναι ένα: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες.
Και αυτό για εμάς, είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών.
 
Σπύρος Καρανικόλας, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ
Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Περιφέρεια Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης