Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 1,5% για τον χρυσό, στα 1.400,10 δολ. - Εβδομαδιαία πτώση 1%

tags :
Απώλειες 1,5% για τον χρυσό, στα 1.400,10 δολ. - Εβδομαδιαία πτώση 1%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 20,80 δολ. ή 1,5%, στα 1.400,10 δολ. ανά ουγγιά
Με βαριές απώλειες έκλεισε σήμερα (5/7/2019) ο χρυσός, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ μετρίασαν τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στη συνεδρίαση του Ιουλίου.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη τον Ιούνιο του 2019, μετριάζοντας τις ανησυχίες για μια αποδυνάμωση της απασχόλησης και της οικονομίας, αν και το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε.
Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 224.000 νέες θέσεις εργασίας, πολύ περισσότερες από τις 165.000 θέσεις που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 3,7%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα παραμείνει αμετάβλητο, στο 3,6%.
Οι επενδυτές ανέμεναν ευρέως μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed στα τέλη του Ιουλίου, με τις προσδοκίες να διαμορφώνονται συγκεκριμένα στο 100%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Ωστόσο, τα σημερινά στοιχεία μετρίασαν τις προσδοκίες για μια «επιθετική» νομισματική χαλάρωση.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch, οι προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης υποχώρησαν σε μόλις 9%, από 29%, ενώ οι προσδοκίες για μια μείωση κατά 25 μ.β. αυξήθηκαν στο 91% από 70,8%.
Πάντως, παρά τις σημερινές απώλειες, οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν σημαντικά κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας.
Οι Dow και S&P 500 ενισχύονται περισσότερο από 1%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 2,1%.
Τα στοιχεία προσέφεραν σημαντική ώθηση στο δολάριο, πιέζοντας περαιτέρω τον χρυσό.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 20,80 δολ. ή 1,5%, στα 1.400,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,6% στις 97,30 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,22 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,5% στο 1,252 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πιέσεις στο ευρώ άσκησαν και τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, που έδειξαν ότι υποχώρησαν πολύ περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι τον Μάιο.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας κατέγραψαν πτώση 2,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, την στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 8,6%, έναντι ετήσιας πτώσης 5,3% του προηγούμενου μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 6,2%.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός κατέγραψε συνολικές απώλειες 1%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης