Τελευταία Νέα
Οικονομία

Telegraph: Εδραιώνεται η κουλτούρα των start-up καθώς η Αθήνα αρχίζει να απομακρύνεται από τον «οικονομικό Αρμαγεδώνα»

tags :
Telegraph: Εδραιώνεται η κουλτούρα των start-up καθώς η Αθήνα αρχίζει να απομακρύνεται από τον «οικονομικό Αρμαγεδώνα»
«Η κουλτούρα των νεοσύστατων επιχειρήσεων μοιάζει πλέον εδραιωμένη καθώς η Αθήνα αρχίζει να απομακρύνεται από τον "οικονομικό Αρμαγεδδώνα" γράφει η βρετανική Telegraph
Το «The Cube Athens», εκκολαπτήριο startups επιχειρήσεων, βρίσκεται Αθήνα και όχι στην Καλιφόρνια.
Ο τομέας της τεχνολογίας τα πάει εξαιρετικά καλά, υπάρχει τεράστια έλλειψη προγραμματιστών πληροφορικής στην Αθήνα αλλά αναπτύσσονται ραγδαία κέντρα ανάπτυξης λογισμικού για εκπαίδευση όσων ενδιαφέρονται για το χώρο, δήλωσε ο κ. Μεσσίνης, από τους ιδρυτές του The Cube.
Η κατάσταση της οικονομίας θα είναι το καθοριστικό ζήτημα στις εκλογές της Κυριακής σε γενικές εκλογές που πιθανόν να οδηγήσουν σε μια ταπεινωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και νίκη για τους ανταγωνιστές του της κεντροδεξιάς ΝΔ.
Το συνολικό ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα έχει μειωθεί από 28% σε περίπου 18%.
Αλλά η ανάκαμψη είναι ακόμα αδύναμη και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αισθητή από όλους τους Έλληνες.
Εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από την ανεργία, τις περικοπές συντάξεων και τους φόρους στα ύψη. Μόνο 4 χώρες είδαν τις οικονομίες τους να συρρικνώνονται περισσότερο από αυτήν της Ελλάδας την τελευταία 10ετία: η Λιβύη, η Ισημερινή Γουινέα, η Υεμένη και η Βενεζουέλα.
Στη Βαρβάκειο Αγορά, στο κέντρο της Αθήνα, ελάχιστες είναι οι ενδείξεις ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη -η αγορά είναι νεκρή, δηλώνει ο Αλί Ασγκάρ που δουλεύει εκεί.
Δεν μπορούμε ούτε τα έξοδά μας να καλύψουμε, σημειώνει ο ιχθυοπώλης Γ. Κασιδόκωστας.
Και όλα αυτά είναι άσχημα νέα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ έχει υποσχεθεί να μειώσει τους φόρους, να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
Το κατά πόσο η Ελλάδα έχει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τα εν λόγω σχέδια είναι αμφίβολο, αλλά το μήνυμα βρίσκει απήχηση σε πολλούς ψηφοφόρους.
Ωστόσο, ο κ. Μεσσίνης του The Cube λέει ότι θα ψηφίσει υπέρ του κυβερνώντος κόμματος γιατί θέλει σταθερότητα και συνέχεια: δεν τα κατάφεραν και άσχημα, υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν, αλλά πιστεύω ότι τώρα οι άνθρωποι χαμογελούν περισσότερο και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, η μακροπρόθεσμη τάση είναι προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης, είμαι πεπεισμένος για αυτό'' γράφει η βρετανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης