Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ: Ο Τσίπρας, αφού άλλαξε την Ελλάδα, τώρα είναι έτοιμος να τη χάσει στις εκλογές της Κυριακής (7/7)

ΝΥΤ: Ο Τσίπρας, αφού άλλαξε την Ελλάδα, τώρα είναι έτοιμος να τη χάσει στις εκλογές της Κυριακής (7/7)
Δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να πείσει τους απογοητευμένους Έλληνες, πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα πριν ανέλθει στην εξουσία ο ίδιος και πόσο βελτιώθηκε κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γράφουν οι New York Times για τις εθνικές εκλογές της Κυριακής (7/7).
Η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία και το 2018 εξήλθε των προγραμμάτων διάσωσης, έχοντας λάβει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ανεργία μειώθηκε.
Η ανάπτυξη τονώνεται, οι επενδυτές επιστρέφουν. Η Ελλάδα έχει τώρα μια σταθερή συμμαχία με τις ΗΠΑ, την επιχειρηματικές συναλλαγές με την Κίνα και την μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θέλουμε ο ελληνικός λαός να μην ψηφίσει με τον θυμό του αλλά με το μυαλό του», δήλωσε ο κ. Τσίπρας σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας.
«Θυμόμαστε τι περάσαμε», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Παρ 'όλα αυτά, πολλοί Έλληνες παραμένουν «πληγωμένοι» και θυμούνται μετά από μια δεκαετία λιτότητας και βάλλουν εναντίον του, παρότι αρκετοί υποστηρικτές του υποστηρίζουν, πως ο πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη. 
Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μία εκκωφαντική ήττα για τον κ. Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές, που ο ίδιος προκήρυξε μετά τη συντριβή του στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι ο απόγονος μιας ιστορικής ελληνικής πολιτικής οικογένειας, φαίνεται ότι θα κερδίσει με τη στήριξη της μεσαίας τάξης και την υπόσχεση φορολογικών περικοπών αλλά και μίας νέας ευημερίας.
«Οι εθνικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές», δήλωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών.
«Αλλά είναι μια άλλη μάχη. Δεν είναι ο πόλεμος», συνέχισε ο ίδιος.
Η πιθανότητα μιας τέτοιας αλλαγής στην Ελλάδα είναι ένα μέτρο του προσωρινού μετασχηματισμού του κυρίου Τσίπρα από έναν ριζοσπάστη αριστερό σε έναν σημαντικό «πολιτικό άνδρα».
Κερδίσει ή χάσει, ο κ. Τσίπρα κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει ο κύριος εκπρόσωπος του προοδευτικού χώρα στην Ελλάδα, πιστεύουν οι υποστηρικτές του.
«Γνωρίζει ότι, θα παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή να για πολλά χρόνια», δήλωσε για τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως τον καλύτερο Έλληνα πολιτικό που έχει γνωρίσει ποτέ.
Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι τόσο τι θα συμβεί στον κ. Τσίπρα, αλλά τι θα γίνει στο κόμμα του οποίου ηγείται .


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης