Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire: Συμβιβασμός για τον Ευρωπαίο υποψήφιο αντικαταστάτη της Lagarde στο ΔΝΤ

Le Maire: Συμβιβασμός για τον Ευρωπαίο υποψήφιο αντικαταστάτη της Lagarde στο ΔΝΤ
«Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε έναν συμβιβασμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
Την ελπίδα ότι, οι χώρες της ΕΕ θα καταφέρουν να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό σχετικά με τον υποψήφιο της Ευρώπης για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΝΤ, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών  Bruno Le Maire.
Η πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ,Christine Lagarde, επιλέχθηκε για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όταν ο Mario Draghi θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου.
«Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε έναν συμβιβασμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε θα ανοίξουμε τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια της επόμενης Ecofin την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Le Maire, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ερωτηθείς για το νέο ρόλο της Lagarde, σημείωσε:
«Έχει μεγάλη εμπειρία στο ανώτατο επίπεδο, μία εξαιρετική γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα είναι μία σπουδαία πρόεδρος της ΕΚΤ».
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ εξετάζουν τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΝΤ, όπως είπε άτομο με γνώση των συζητήσεων.
Αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε νωρίτερα ότι η Γαλλία δεν είχε ακόμη αποφασίσει ποιον θα υποστηρίξει.
Ο Le Maire πρόσθεσε ότι η οικονομική πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης - βασισμένη σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, περικοπές δημόσιων δαπανών και στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με τη χρηματοδότηση της καινοτομίας και της έρευνας - έφερε τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Θα τηρήσουμε αυτή την πολιτική γιατί πιστεύω στη σταθερότητα και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα είναι ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Le Maire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης