Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian: Οι Έλληνες απορρίπτουν το ριζοσπαστικό όνειρο του Τσίπρα

Guardian: Οι Έλληνες απορρίπτουν το ριζοσπαστικό όνειρο του Τσίπρα
«Ο χαρισματικός πρωθυπουργός που κάποτε ήταν ήρωας των προοδευτικών, πιθανό να χάσει τις εκλογές έπειτα από χρόνια πολιτικών συμβιβασμών» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian
Την «πτώση» του Αλέξη Τσίπρα από την κυβέρνηση και την επιστροφή της ΝΔ σχολιάζει και ο Guardian με σχετικό του δημοσίευμα, όπου αναφέρεται ότι οι Έλληνες απορρίπτουν το ριζοσπαστικό του όνειρο.
«Ο χαρισματικός πρωθυπουργός που κάποτε ήταν ήρωας των προοδευτικών, πιθανό να χάσει τις εκλογές έπειτα από χρόνια πολιτικών συμβιβασμών» αναφέρεται στον υπότιτλο του δημοσιεύματος.
Σύμφωνα μάλιστα με τη βρετανική εφημερίδα, η ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θεωρείται πρόδρομος για μια ήττα που μπορεί να είναι συγκρίσιμα αν όχι μεγαλύτερη.
«Τη Δευτέρα τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν -το πιθανότερο- στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και ο οποίος σπούδασε στο Χάρβαρντ και ανήκει σε μια οικογένεια που έχει παρομοιαστεί με τους Kennedys -η αδερφή του Ντόρα ήταν υπουργός Εξωτερικών, ο ανιψιός του Κώστας έχει εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων- ο 51χρονος δεν μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικός από τον Αριστερό αντίπαλό του» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Με αφορμή την προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα, ο Guardian αναφέρει «είναι ειρωνεία της ιστορίας, που το μεγάλο πείραμα του λαϊκισμού άρχισε στο Σύνταγμα, επανεμφανίζεται σε άλλες πρωτεύουσες της ΕΕ χρόνια αργότερα.
Ήταν εκεί που ο Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης προέτρεπαν τους Έλληνες να πουν το "μεγάλο όχι" στα τελεσίγραφα και "όχι" στους εκβιασμούς όταν οι απογοητευτικοί όροι του τρίτου μνημονίου τέθηκαν σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου του 2015.
Κι ήταν εκεί που χιλιάδες χόρευαν και χάρηκαν όταν το 61% των Ελλήνων ψήφισε "όχι"» .
Ωστόσο μια εβδομάδα αργότερα, η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τρίτο μνημόνιο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια του να εξηγήσει τον συμβιβασμό χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις "πόλεμο".



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης