Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η απόφαση του Ιράν να αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η απόφαση του Ιράν να αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Τεχεράνη να «σταματήσει όλες τις δραστηριότητας που δε συμβαδίζουν με τις δεσμεύσεις της»
Την έντονη ανησυχία της αναφορικά με την απόφαση του Ιράν αυξήσει τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου εξέφρασε σήμερα (7/7) η Γερμανία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Ειδικότερα, το γερμανικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι «ανησυχεί ιδιαίτερα για την απόφαση του Ιράν να σταματήσει τη συμμόρφωση απέναντι σε μέρη του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης».
Παράλληλα, η πλευρά του Βερολίνου δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία και ότι προσπαθεί να πείσει το Ιράν να συμμορφωθεί με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης.
«Καλούμε την Τεχεράνη να σταματήσει και να αντιστρέψει όλες τις δραστηριότητες που δε συμβαδίζουν τις δεσμεύσεις της», ανέφερε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για το σχετικό ζήτημα, καλώντας το Ιράν να διακόψει άμεσα «όλες τις δραστηριότητες που δεν είναι σύμφωνες με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης».
«Θα παραμείνουμε πλήρως δεσμευμένοι στις υποχρεώσεις μας απέναντι στη συμφωνία του 2015», ανέφερε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας επίσης από την Τεχεράνη να «αναστρέψει όλες τις δραστηριότητες που δε συμβαδίζουν με τις υποχρεώσεις».
Η Τεχεράνη έχει καταστήσει σαφές ότι δεν παραβιάζει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, αναστέλλοντας μέρη της συμφωνίας και αυξάνοντας τα επίπεδα εμπλουτισμένου ουρανίου πάνω από το 3,67%, ενώ το ιρανικό ΥΠΕΞ κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία να την τηρήσουν και να βοηθήσουν το Ιράν να παρακάμψει πλήρως τις αμερικανικές κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης