Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατεβάζει το διακόπτη σε 9 βυρσοδέψες τις ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου διότι έχουν χρέη

tags :
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατεβάζει το διακόπτη σε 9 βυρσοδέψες τις  ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου διότι έχουν χρέη
Τα ειδοποιητήρια έχουν φθάσει στους 9 βυρσοδέψες και τους προαναγγέλλεται ότι την Πέμπτη 18 Ιούλιου 2019 κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Μ.Ε Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη σφράγιση του ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των βυρσοδεψείων στις  ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
Προθεσμία δέκα ημερών έχουν οι εννέα από τους δέκα βυρσοδέψες που δραστηριοποιούνται στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης να πληρώσουν τα χρέη τους  που φθάνουν  στα  9,2 εκατ. ευρώ προς την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προέρχονται μετά  από  απαίτηση της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ που διαχειρίζεται τη βιομηχανική περιοχή  της  Σίνδου.
Τα ειδοποιητήρια έχουν φθάσει στους 9 βυρσοδέψες και τους προαναγγέλλεται ότι την Πέμπτη 18 Ιούλιου 2019 κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Μ.Ε Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη σφράγιση του ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των βυρσοδεψείων στις  ΒΙ.ΠΕ Σίνδου.
Η υπόθεση των οφειλών αρχίζει από το 2013 όταν οι βυρσοδέψες σταμάτησαν  να πληρώνουν την ΕΤΒΑ  ΒΙ.ΠΕ για τα λύματα που δημιουργούσαν οι μονάδες τους  και τη ίδια  στιγμή χρησιμοποιούσαν τον βιολογικό καθαρισμό χωρίς όμως να αποδίδουν στον διαχειριστή τα  οφειλόμενα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να φθάσει στις Δικαστικές αίθουσες που αποφάνθηκε το δίκαιο της υπόθεσης για τον  διαχειριστή που είναι η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο όταν  ο ένας από τους δέκα βυρσοδέψες πλήρωνε κανονικά τις υποχρεώσεις όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι του  υιοθέτησαν μια άλλη τακτική που καθιστούσε επί της ουσίας  μη ανταγωνιστική την  επιχειρηματική δραστηριότητα του συνεπή επιχειρηματία.
 Στο ενδεχόμενο σφράγισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αλυσίδα μεταποίησης δερμάτων καθώς δεν θα   υπάρχουν μονάδες επεξεργασίας της πρώτης ύλης. 
Σύμφωνα με  εκτιμήσεις  πιθανόν  να αναζητηθεί μα μέση λύση από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και οφειλέτες έτσι ώστε το χρέος  να εισέλθει σε καθεστώς ρύθμισης  καθώς γίνεται κατανοητό ότι δεν υπάρχει  επιχειρηματίας βυρσοδέψης που να  βγάλει από την τσέπη του 1 και  2 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει την οφειλή του.
Στην περίπτωση όμως που επιλέξουν την σκληρή γραμμή αντιπαράθεσης το σφράγισμα  των μονάδων  θα είναι αναπόφευκτη καθώς η δικαιούχος ΕΤΒΑ  ΒΙ.ΠΕ. έχει εξαντλήσει όλα τα  ένδικα  μέσα  για να έρθει η σημερινή απόφαση της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  που με την απόφασή της  για σφράγισμα βάζει τα πράγματα στη θέση  τους.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης