Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί ηττήθηκε η Χρυσή Αυγή; - Αβέβαιο μέλλον, προσκολλημένη στο παρελθόν

Γιατί ηττήθηκε η Χρυσή Αυγή; - Αβέβαιο μέλλον, προσκολλημένη στο παρελθόν
Η ΝΔ συνέθλιψε την Χρυσή Αυγή θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος και εσωστρέφειας η επόμενη για το εθνικιστικό κίνημα που τραυματίστηκε βαριά από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου 2019.
Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών της 7ης Ιουλίου ήταν ένα κόμμα όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που οι εκλογικές του επιδόσεις ήταν καλύτερες του αναμενόμενου.
Ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών ήταν η Χρυσή Αυγή η οποία έχασε το 60% της δύναμης της έναντι των εθνικών εκλογών του 2015 ενώ συνέχισε να αποσυσπειρώνεται έναντι της ΝΔ όπου κατευθύνθηκαν οι κύριες διαρροές.
Γιατί όμως ηττήθηκε η Χρυσή Αυγή;
Θα απαριθμήσουμε ορισμένους λόγους τους οποίους είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν
1)Το κόμμα Χρυσή Αυγή στιγματίστηκε ως νεοναζιστικό και φασιστικό αντί να μετεξελιχθεί σε ένα δημοκρατικό εθνικιστικό κίνημα
2)Η ηγεσία υπό τον Νίκο Μιχαλολιάκο δεν πήρε πρωτοβουλίες ώστε να εκσυγχρονιστεί το κόμμα.
Ανακύκλωση ίδιων προσώπων με αποκορύφωμα τις ευρωεκλογές
3)Η Χρυσή Αυγή απομονώθηκε στην Βουλή και αντί να εμφανίσει εναλλακτικές προτάσεις κατανοητές και υλοποιήσιμες έμεινε μόνο στην σκληρή κριτική κατά των αντιπάλων
4)Η προπαγάνδα της ΝΔ απέδωσε ότι δήθεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που είναι 1000% παραπληροφόρηση.
5)Ο βασικός λόγος που η Χρυσή Αυγή ηττήθηκε σχετίζεται και με το γεγονός ότι είναι σχεδόν μονοθεματική προσέγγιση στην πολιτική, θέματα εξωτερικής πολιτικής και μετανάστευση όταν η κοινωνία εστίαζε στην οικονομία.
6)Η Χρυσή Αυγή δέχθηκε ένα ισχυρό σοκ στις ευρωεκλογές και μια μεγάλη ήττα στις εθνικές εκλογές.
Η ήττα αυτή δεν μπορεί να περάσει έτσι απαρατήρητη, θα πρέπει το κόμμα να επαναξιολογήσει τον πολιτικό του στίγμα στην κοινωνία.
Προφανώς το μέλλον είναι ακόμη πιο δυσοίωνο για την Χρυσή Αυγή μετά από μια τέτοιας κλίμακας ήττα.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να αποτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση που με μαθηματική ακρίβεια είναι προ των πυλών.
Η ΝΔ συνέθλιψε την Χρυσή Αυγή θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος και εσωστρέφειας η επόμενη για το εθνικιστικό κίνημα που τραυματίστηκε βαριά από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου 2019.
7)Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή έχασε και σε ένα άλλο τομέα δεν είχε όπως αποδείχθηκε διαμορφώσει ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες.
Μέρος των στελεχών της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκαν στην ΝΔ γιατί μεταξύ της εθνικιστικής ιδέας και της κανονικότητας ο λαός ψήφισε υπέρ της κανονικότητας που υποστήριξε ο Μητσοτάκης.
8)Η ακραία προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής δεν είχε προηγούμενο, το κόμμα διαλύεται διέρρεαν δεξιά και αριστερά και προφανώς ορισμένοι πολίτες επηρεάστηκαν αρνητικά.
Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την ήττα και σίγουρα η ηγεσία θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης