Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Η οικονομία είναι αρκετά δυνατή ώστε να προχωρήσουμε ακόμα και χωρίς συμφωνία για το Brexit

Johnson (Βρετανία): Η οικονομία είναι αρκετά δυνατή ώστε να προχωρήσουμε ακόμα και χωρίς συμφωνία για το Brexit
Ο Βρετανός πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι τα αιτήματα του Λονδίνου δεν αντιμετπωίστηκαν ποτέ σοβαρά
Στο γεγονός ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αρκετά δυνατή ώστε να επιστρέψει στη χώρα να προχωρήσει ακόμα και χωρίς συμφωνία για το Brexit αναφέρθηκε σήμερα (8/7) ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Boris Johnson, μέσω άρθρου του που δημοσιεύθηκε στο Brexit Central.
Ειδικότερα, ο κ. Johnson, ο οποίος είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καθυστερήσει και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του αναφορικά με το Brexit, γεγονός που έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις και έχει «καταστρέψει» την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
«Όχι απλά ήμασταν οι αρχιτέκτονες της φυάκισής μας, αλλά αφήσαμε κάτω το μόνο όπλο με το οποίο θα μπορούσαμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε», δήλωσε ο κ. Johnson, προσθέτοντας ότι «με το να μην εννοούμε την απειλή του να αποχωρήσουμε, τα αιτήματά μας δεν αντιμετωπίστηκαν με σοβαρότητα».
«Χρειαζόμαστε μία αλλαγή κατεύθυνσης, γι' αυτό πρέπει να αντιμετωπίζουμε της 31η Οκτωβρίου ως μία πραγματική προθεσμία αποχώρησης από την ΕΕ, και όχι ως μία ψεύτικη», επεσήμανε ο Βρετανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι «αυτό που προσφέρω είναι μία περισσότερο αισιόδοξη και δυναμική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις», καθώς και ότι «επιθυμώ μία συμωνία».
«Πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θέλουν μία συμφωνία και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε σοβαροί γιατί θα ετοιμαστούμε πλήρως για μη συμφωνία», υπογράμμισε ο κ. Johnson, ο οποίος πρόσθεσε ότι «εάν οι φίλοι μας νοιώθουν ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν, τότε θα είμαστε κατάλληλη για μη συμφωνία».
Ο Βρετανός αξιωματούχος πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «θα έχουμε τη δημοσιονομική δύναμη πυρός για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τη γεωγρία», καθώς και ότι «θα είμαστε ελεύθεροι ώστε να έχουμε ουσιαστικές αποκλίσεις στη φορολογία και τους κανονισμούς».
«Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ κουράστηκα να ακούω ότι δε μπορούμε να το κάνουμε, και ότι η έκτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να προχωρήσει σε αυτόν τον κόσμο», τόνισε ο Boris Johnson, διευκρινίζοντας ότι «ψηφίσαμε να αποχωρήσουμε και θα αποχωρήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης