Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Η νίκη με πλειοψηφία 158 εδρών της Ν.Δ. ενισχύει το momentum – Δεν αποκλείεται μεταβλητότητα

tags :
ΧΑ: Η νίκη με πλειοψηφία 158 εδρών της Ν.Δ. ενισχύει το momentum – Δεν αποκλείεται μεταβλητότητα
Στην επιλογή των υπουργών και στα πρώτα νομοσχέδια στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών μετά το αποτέλεσμα των εκλογών το οποίο περίπου αναμενόταν
Η ισχυρή αυτοδυναμία που πέτυχε η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ανανεώσει το θετικό momentum και να δώσει ανοδική κίνηση στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως δεν αποκλείουν αύξηση της μεταβλητότητας καθώς το αποτέλεσμα είχε περίπου προεξοφληθεί με βάση και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά σημειώνουν πως θα υπάρχουν θετικά νέα το επόμενο διάστημα τα οποία θα μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον για τις ελληνικές μετοχές.
Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην επιλογή των υπουργών, με την αγορά να περιμένει τεχνοκράτες, αλλά και στα πρώτα νομοσχέδια.

Euroxx
Το ΧΑ θα αντιδράσει ανοδικά σήμερα μετά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Eurobank
Περιμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση κάποια μεταβλητότητα αφενός μεν αντανακλώντας την εκλογή μίας κυβέρνησης πλειοψηφίας, η οποία ωστόσο, ως επί το πλείστον, αναμενόταν γενικά, δεδομένων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ενώ και ο εμπορικός πόλεμος ίσως επηρεάσει.

IBG
Η νίκη του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με πλειοψηφία 158 έδρες αναμένεται να ανανεώσει τη θετική διάθεση στην ελληνική αγορά σήμερα.

Βeta
Αν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν λόγω της ταχύτητας της ανόδου των τιμών σε μετοχές και ομόλογα, οι προοπτικές της αγοράς είναι γενικότερα θετικές, καθώς οι εξελίξεις αναμένεται να διατηρήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα.
Η απόλυτη νίκη της της Νέας Δημοκρατίας είναι πιθανό να προκαλέσει ακόμα καλύτερες αποδόσεις στα ελληνικά ομόλογα, ακόμα και αν αυτή η εξέλιξη έχει ήδη αποτυπωθεί στις τιμές σε κάποιο βαθμό.
Σημειώστε πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περιέχει ευνοϊκότερες ανακοινώσεις αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων, για καλύτερη πιστοληπτική διαβάθμιση, οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο για ακόμα χαμηλότερο κόστος δανεισμού.
Είναι βέβαιο πως η ροή των ειδήσεων μετά τις εκλογές και για όλο το καλοκαίρι όπως οι αποφάσεις για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας τον Αύγουστο, ο τερματισμός των Capital Controls και ο διορισμός τεχνοκρατών σε σημαντικά υπουργεία θα κρατήσουν ψηλά το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης