Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι εκλογές τέλειωσαν, ώρα για υλοποίηση των δεσμεύσεων –Τι περιμένουν οι επενδυτές στο ΧΑ

tags :
Οι εκλογές τέλειωσαν, ώρα για υλοποίηση των δεσμεύσεων –Τι περιμένουν οι επενδυτές στο ΧΑ
Τα μεγάλα έργα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα ενώ το κλίμα θα τονωθεί και από τη φημολογούμενη άμεση έξοδο στις αγορές 
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και οι επενδυτές στο ΧΑ αναμένεται να είναι σκληροί με τη νέα κυβέρνηση.
Οι εκλογές τελείωσαν με το αποτέλεσμα να επιβεβαιώνει τους αγοραστές οι οποίοι εδώ και μέρες είχαν ποντάρει στην αυτοδυναμία και τώρα περιμένουν τα ονόματα που θα υπουργοποιηθούν.
Θέλουν τεχνοκράτες, αλλά θέλουν κυρίως αποτελέσματα.
Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο.
Τα μεγάλα έργα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα (Ελληνικό, επενδύσεις ΟΛΠ, Αεροδρόμιο Καστέλι κ.α.), ενώ το κλίμα θα τονωθεί και από τη φημολογούμενη άμεση έξοδο στις αγορές προκειμένου η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί το καλό κλίμα.
Οι οίκοι αξιολόγησης ίσως μέσα στο καλοκαίρι επιβραβεύσουν τη χώρα με αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας, διατηρώντας αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ίσως η σημερινή συνεδρίαση να έχει μεταβλητότητα, αλλά υπάρχουν πολλά νέα μπροστά μας που θα μπορούσαν να συντηρήσουν το θετικό momentum και να δώσουν περαιτέρω άνοδο στην αγορά στις επόμενες εβδομάδες.
Οι ξένοι παραμένουν θετικοί και πλέον δεν κοιτάνε μόνο τα βαριά χαρτιά, αλλά αναζητούν και καλές μικρομεσαίες εταιρείες.
Άλλωστε αν αλλάξει το κλίμα και βελτιωθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης, τότε οι αποτιμήσεις θα έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου.
Σημειώστε πάντως πως παρά την άνοδο υπάρχουν αρκετές εταιρείες που παραμένουν ελκυστικά αποτιμημένες ακόμα και με τα νούμερα του 2018.
Η κυβέρνηση έχει μία μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το κλίμα, φέρνοντας επενδύσεις, ξεκινώντας τα μεγάλα έργα, επαναφέροντας το κλίμα ασφάλειας και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Δεν πρέπει να πάει χαμένη…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης