Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μητσοτάκη έδωσε ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος - Στις 13:00 η ορκωμοσία

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μητσοτάκη έδωσε ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος - Στις 13:00 η ορκωμοσία
Τον πίνακα με τα επίσημα αποτελέσματα παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Νίκο Βούτση και την ανακοίνωση από αυτόν της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.
Όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ.Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και του ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά το άρθρο 37 παρ.2 του Συντάγματος.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η ορκωμοσία του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού θα γίνει σήμερα, 8 Ιουλίου 2019, και ώρα 13.00.
Νωρίτερα τον πίνακα με τα αποτελέσματα παρέδωσε στον κ.Βούτση ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντ. Ρουπακιώτης.
Ο κ.Βούτσης απέδωσε τα εύσημα στον κ.Ρουπακιώτη «για την πιστή τήρηση της διαδικασίας, με τρόπο ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά».
«Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να φανούμε αξιόπιστοι απέναντι στη κοινωνία, αλλά και στον πρωθυπουργό που μας ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο» υποστήριξε ο κ.Ρουπακιώτης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο περιστατικό με την κλοπή της κάλπης στα Εξάρχεια, τονίζοντας ότι η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, σημειώνοντας πάντως ότι δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης