Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αυτοδύναμη η ΝΔ... αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε

tags :
Αυτοδύναμη η ΝΔ... αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε
Αυτοδυναμία ΝΔ με ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Η Νέα Δημοκρατία αναμφισβήτητα κυριάρχησε στις χθεσινές εθνικές εκλογές αλλά θρίαμβος δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να πλησιάζει το 32%.
Γι' αυτό και η ήττα του κυβερνώντος κόμματος με βάση το αποτέλεσμα αυτόμόνο στρατηγική δε νοείται.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γνωστό αλλά και το τόνισε ότι πριν από 4,5 χρόνια, παρέλαβε μια χώρα στο έλεος της χρεοκοπίας, με άδεια δημόσια ταμεία, με 28% ανεργία και μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες φτωχοποίησης και κρίσης για να συμπληρώσει ότι "παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δις στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού, και με ανακτημένο το κύρος και την αξιοπιστία της σε διεθνές επίπεδο".
Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρωθυπουργό ότι "αυτό το ποσοστό, μόλις 4 μονάδες κάτω από το ποσοστό του εκλογικού μας θριάμβου του 2015, κοντά στο 32%, που μας καθιστά την μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας.
Αυτή τη φορά, όμως, δεν είναι δάνειο, αλλά εντολή μετασχηματισμού μας με γοργά βήματα, από ένα κόμμα με τεράστια αναντιστοιχία μελών και ψηφοφόρων, σε μια μεγάλη παράταξη, σε ένα σύγχρονο και μαζικό, αριστερό, προοδευτικό κίνημα, με βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς στον εργαζόμενο λαό και την κοινωνία.
Αυτούς τους δεσμούς θα σφυρηλατήσουμε το επόμενο διάστημα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
Είναι ξεκάθαρο, όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας "ότι κλείνει για εμάς, για μένα, για τον ΣΥΡΙΖΑ ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος.
Θα αποτιμήσουμε συλλογικά και με νηφαλιότητα και τα σωστά και τα λάθη που κάναμε.
Και δεν θα αρνηθούμε -και δεν θα  αρνηθώ και προσωπικά- όπως έκανα πάντα, να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν.
Όχι όμως για να κοιτάμε διαρκώς στο χθες, αλλά για να κοιτάξουμε μπροστά, στο αύριο. Και με τις απαραίτητες τομές, όπου χρειάζονται, να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη δύναμη".
Αλλά, ο πρόεδρος του ΣΎΡΙΖΑ, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι για να μπορέσει να συνεχίσει και να ενισχύσει το ήδη ικανοποιητικό ποσοστό του, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ότι δεν έχει μέλη αλλά μόνο φίλους ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και αυτό φάνηκε καθ' όλη την προεκλογική περίοδο, γεγονός που του στέρησε μια καλύτερη εκλογική παρουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης