Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το β΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το β΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης της Bank of France που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε πτώση για τον Ιούνιο του 2019, στις 95 μονάδες
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των αρχικών της προβλέψεων για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2019 προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας της έκθεσης, εν μέσω πτώσης στους δύο από τους τρεις δείκτες επιχειρηματικού κλίματος.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,2% για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στο 0,3%.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 95 μονάδες για τον Ιούνιο του 2019, έναντι 99 μονάδων τον Μάιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δεν θα υπάρξει κάποια μεταβολή.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πτώση, οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου αναμένουν ότι θα σημειωθεί ανάκαμψη κατά το ερχόμενο διάστημα.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα για τον κλάδο υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος στις 100 μονάδες, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να αναμένουν επιτάχυνση της δραστηριότητας βραχυπρόθεσμα.
Ο αντίστοιχος δείκτης που σχετίζεται με τον κατασκευαστικό κλάδο υποχώρησε στις 104 μονάδες, έναντι 105 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τις επιχειρήσεις να παραμένουν αισιόδοξες για τη μελλοντική δραστηριότητα του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης