Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Εύκολη νίκη της ΝΔ - Από το 2020 η μείωση των φόρων, χωρίς αλλαγές η οικονομική πολιτική το 2019

ING: Εύκολη νίκη της ΝΔ - Από το 2020 η μείωση των φόρων, χωρίς αλλαγές η οικονομική πολιτική το 2019
Οι αναλυτές της ING εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιχειρήσει αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2019
«Εύκολη νίκη» για τη ΝΔ χαρακτηρίζει η ING το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν ότι σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει αντιμέτωπος με τη δημοσιονομική επίπτωση των τελευταίων μέτρων της κυβέρνησης Τσίπρα, που πιθανώς θα θέσουν σε κίνδυνο τον δημοσιονομικό στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019.
«Πιστεύουμε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα προσπαθήσει να προωθήσει αλλαγές το 2019, αλλά θα επικεντρωθεί στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2020, που θα συνταχθεί εγκαίρως για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 15 Σεπτεμβρίου» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Σύμφωνα με την ING, καθώς και η ιταλική κυβέρνηση ακολουθεί σήμερα την γραμμή της μείωσης των φόρων και της ενίσχυσης των επενδύσεων, η συνάντηση του Eurogroup στις 13 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα άποψη για την αντίδραση της Ευρώπης στην πρώτη πραγματική αλλαγή στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης μετά τις εκλογές του Μαΐου.
«Οι αρχικές δηλώσεις του Μητσοτάκη μετά την ισχυρή νίκη ήταν σύμφωνα με τα μηνύματα που έστειλε κατά την προεκλογική εκστρατεία για περισσότερες επενδύσεις, χαμηλότερους φόρους και καλύτερη αγορά εργασίας.
Αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης εποπτείας» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης