Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «A3» η Deutsche Bank – Παραμένει αρνητικό το outlook

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «A3» η Deutsche Bank – Παραμένει αρνητικό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Deutsche Bank από τη Moody's Investors Service
Σε «Α3» διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank η Moody's Investors Service, χωρίς να μεταβάλλει τις αρνητικές προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η Deutsche Bank, στις 7 Ιουλίου 2019, η DB ανήγγειλε μια βαθιά αναδιάρθρωση των λειτουργιών και του επιχειρηματικού της μοντέλου, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας νέας μη κεντρικής μονάδας που θα συνδυάζει περίπου 74 δισ. περιουσιακών στοιχείων.
Η γερμανική τράπεζα αναμένει ένα μεγάλο μέρος του μετασχηματισμού να ολοκληρωθεί ουσιαστικά μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.
Η επιτάχυνση της αναμόρφωσης της τράπεζας, η μείωση των επιχειρήσεων υψηλότερου κινδύνου, θα αποτελέσουν θετικό βήμα εάν εκτελεσθούν με επιτυχία., υπογραμμίζει ο οίκος.
«Η Moody's εκτιμά ότι μία περαιτέρω απελευθέρωση κεφαλαίων θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην άμβλυνση των επιπτώσεων των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων της Βασιλείας στις μελλοντικές κεφαλαιακές απαιτήσεις της τράπεζας.
Αν και το Deutsche Bank μείωσε ουσιαστικά τον μεσοπρόθεσμο στόχο του δείκτη κεφαλαίου CET1 κατά περίπου 50-100 μονάδες βάσης σε 12,5%, το χαμηλότερο κεφάλαιο θα μετριαστεί από το πιο προφίλ κερδών της τράπεζας, καθώς και από την αναμενόμενη αύξηση του δείκτη μόχλευσης της τράπεζας σε 4,5% τους επόμενους 12-18 μήνες και σε 5% μέχρι το 2022, από 3,9% στα τέλη Μαρτίου 2019.
Οι αρνητικές προοπτικές εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank όσον αφορά την ταχεία εκτέλεση των προτεινόμενων σχεδίων. (…)
Οι αξιολογήσεις της Moody's λαμβάνουν υπόψη μία καθαρή ζημία ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ για το 2019 και ένα μηδενικό ισοζύγιο κερδών το 2020», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης