Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μεταγραφή από τις Βρυξέλλες αποτελεί ο νέος υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς

tags :
Μεταγραφή από τις Βρυξέλλες αποτελεί ο νέος υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς
Γεράσιμος Θωμάς: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ενέργειας
Μεταγραφή από τις Βρυξέλλες αποτελεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς με μεγάλη εμπειρία στον ενεργειακό τομέα καθώς από το 2014 διατέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ενέργειας.
Η τοποθέτηση του κ. Θωμά σηματοδοτεί το μεγάλο βάρος που επιδιώκει να ρίξει η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας και πρωτίστως στην διαχείριση των πολλών μετώπων που έχει ανοίξει η ΔΕΗ τόσο στο εσωτερικό και στην μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή όσο και με την Κομισιόν. Υπενθυμίζεται ότι με το ξεκίνημά του, ο νέος υπουργός έχει να αποφασίσει για τον τρόπο που θα επιτευχθεί η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται η υπόθεση της πώλησης των δύο λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.
Με βάση τον προηγούμενο σχεδιασμό, τον οποίο η ΝΔ προβλέπεται να ακυρώσει προγραμματίζεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τις 15 Ιουλίου.
Ο κ. Θωμάς με σπουδές στα οικονομικά και μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις και την διοίκηση επιχειρήσεων έχει διατελέσει μεταξύ άλλων γενικός διευθυντής οικονομικών της Κομισιόν αλλά και επικεφαλής του γραφείου του υπουργικού συμβουλίου Joaquin Almunia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης