Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό, με τα «βλέμματα» στη Fed - Στα 1.400 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση για τον χρυσό, με τα «βλέμματα» στη Fed - Στα 1.400 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακή πτώση στα 1.400 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (8/7/2019) ο χρυσός, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ μετρίασαν τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στη συνεδρίαση του Ιουλίου.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 224.000 τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν εμφανιστεί έτοιμοι να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων προκειμένου να στηρίξουν την εγχώρια οικονομία απέναντι στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα, ωστόσο τα θετικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν ερωτήματα αναφορικά με το εάν η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να πιστεύει ότι χρειάζεται μείωση επιτοκίων.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση στα 1.400 δολ. ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, ο χρυσός είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 1%.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται, εν τω μεταξύ, στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη (10/7), με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Επίσης, η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί και σε μια ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, επίσης την Τετάρτη.
Η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουλίου του 2019, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα προχώρησε σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το περασμένο έτος, προκειμένου να αποτρέψει εν μέρει τον κίνδυνο υψηλού πληθωρισμού, αλλά και να έχει περιθώρια μείωσης των επιτοκίων εάν η οικονομία βρεθεί αντιμέτωπη με δυσκολίες.
Σύμφωνα με τον αναλυτή πολύτιμων μετάλλων και συναλλαγμάτων στην ιστοσελίδα της Forex, Fawad Razqzada, τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ εντός της εβδομάδας, καθώς και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) στις 25 Ιουλίου του 2019, θα μπορούσαν να αλλάξουν τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης