Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμοιβαία δέσμευση Ταλιμπάν και Αφγανών αξιωματούχων για οδικό χάρτη για την ειρήνη στο Αφγανιστάν

Αμοιβαία δέσμευση Ταλιμπάν και Αφγανών αξιωματούχων για οδικό χάρτη για την ειρήνη στο Αφγανιστάν
Συμφωνία για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και  τη μη επέμβαση περιφερειακών δυνάμεων στο εσωτερικό του Αφγανιστάν
Σε αμοιβαία δέσμευση για την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για την ειρήνη στο Αφγανιστάν κατέληξαν Ταλιμπάν και διάφοροι Αφγανοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια του πολιτικού διαλόγου που διεξήγαγαν στη Ντόχα του Κατάρ.
Οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ότι το επίπεδο της βίας στη χώρα πρέπει να μειωθεί και έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση στην οποία υπόσχονται να δημιουργήσουν τον «οδικό χάρτη για την ειρήνη», που θα συμπεριλάβει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, την επιστροφή των εκτοπισμένων στις εστίες τους, καθώς και την αρχή της μη επέμβασης περιφερειακών δυνάμεων στο εσωτερικό του Αφγανιστάν.
Στον χάρτη θα συμπεριληφθούν επίσης «εγγυήσεις» για «τα δικαιώματα των γυναικών στα πεδία της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικονομίας, της παιδείας και του πολιτισμού, βάσει ενός ισλαμικού πλαισίου ισλαμικών αξιών».
Τη διακήρυξη υποδέχθηκαν με επευφημίες οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες στη Ντόχα.
Τη συνάντηση συνδιοργάνωσαν η Γερμανία και το Κατάρ ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo εξήρε τις συνομιλίες.
Οι ΗΠΑ επιθυμούν να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία με τους Ταλιμπάν πριν από τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν, που προβλέπεται να διεξαχθούν την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα, όπως έχει διαμηνύσει ο πρόεδρος Trump.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης