Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες στη Wall - Στο +0,07% και τις 21.549,47 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες στη Wall - Στο +0,07% και τις 21.549,47 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,86% στις 28.089 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (9/7) οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο της πτώσης που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Federal Reserve το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,07% στις 21.549,47 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,10% στις 6.665,70 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά -0,59% στις 2.052,03 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε στο -0,45% και τις 10.702,78 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,86% στις 28.089 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία ενισχύεται κατά +0,27% στις 6.369,27 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο -0,18% και τις 2.928,23 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,14% στις 9.198,79 μονάδες.
Οι αγορές στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά την έναρξη της εβδομάδας, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η άνοδος στις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ θα καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve, με τους επενδυτές να αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vanguard Markets, Stephen Innes, «δεν υπάρχει ακόμα κάποια ένδειξη για ανάκαμψη της δραστηριότητας στην Ευρωζώνη ή την Κίνα», προσθέτοντας ότι «ένα θεωρήσουμε ότι η καθοδική δυναμική της παγκόσμιας ανάπτυξης παραμένει το μονοπάτι της μικρότερης αντίστασης, σε περίπτωση που αυτό δεν προκαλέσει έναν κατακλυσμό νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες, δεν ξέρω τι θα το προκαλέσει».
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τόσο τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα όσο και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,03 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,29% στα 57,49 δολ. ανά βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν βρεθεί τους τελευταίους μήνες υπό πιέσεις, καθώς οι εμπορικές τριβές ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχουν επηρεάσει τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, γεγονός που αναμένεται να έχει αντίκτυπο στη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
«Οι ασθενέσθερες παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές έχουν διατηρήσει το πετρέλαιο υπό καθοδικές πιέσεις, ωστόσο οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν αυξήσει την επίγνοση ενός ενδεχόμενου κινδύνου εφοδιασμού και θα στηρίξουν το πετρέλαιο μεσοπρόθεσμα», σχολίασε ο Stephen Innes.
Παράλληλα, οι αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν ότι η αύξηση της παραγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου είναι πιθανό να ξεπεράσει την παγκόσμια ζήτηση τουλάχιστον μέχρι το 2020, περιορίζοντας τα κέρδη του πετρελαίου από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα πετρελαίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί πτώση των αποθεμάτων για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης