Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn (Βρετανία): Ο νέος πρωθυπουργός οφείλει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για το Brexit

Corbyn (Βρετανία): Ο νέος πρωθυπουργός οφείλει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για το Brexit
Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος τόνισε ότι εξακολουθεί να στηρίζει την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Την ανάγκη διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος αναφορικά με τη συμφωνία για το Brexit υπογράμμισε σήμερα (9/7) ο επικεφαλής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, μέσω επιστολής που έστειλε στα μέλη του κόμματος.
Ειδικότερα, ο κ. Corbyn επεσήμανε ότι το Εργατικό Κόμμα θα συνεχίσει να τάσσεται υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σταματήσει τις προσπάθειες του νέου πρωθυπουργού να απομακρύνει τη χώρα από την ΕΕ είτε χωρίς συμφωνία, είτε με μία «επιζήμια συμφωνία για το Brexit».
«Οποιοσδήποτε γίνει ο νέος πρωθυπουργός οφείλει να έχει την αυτοπεποίθηση να θέσει τη συμφωνία, ή τη μη συμφωνία, ξανά στον λαό, μέσω ενός δημοψηφίσματος», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος.
Ο κ. Corbyn υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «υπό αυτές τις συνθήκες, θέλων να ξεκαθαρίσω ότι το Εργατικό Κόμμα θα τάσσεται υπέρ της παραμονής, απέναντι είτε στο ενδεχόμενο μη συμφωνία, είτε στο ενδεχόμενο μίας συμφωνίας των Συντηρητικών η οποία δεν προστατεύει την οικονομία και τις θέσεις εργασίας».
Νωρίτερα εντός της ημέρας, τα βρετανικά συνδικάτα Unison, GMB και Unite ζήτησαν από το Εργατικό Κόμμα να εξετάσει τη μετατόπιση της πολιτικής του υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του 2016.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, Boris Johnson και Jeremy Hunt, δήλωσαν ότι το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία παραμένει πιθανό, τόσο η απερχόμενη πρωθυπουργός Theresa May όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, ζήτησαν να πραγματοποιηθεί ένα ομαλό Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης