Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Βρετανία: Νέα επίθεση Trump κατά May και Βρετανού πρέσβη

ΗΠΑ - Βρετανία: Νέα επίθεση Trump κατά May και Βρετανού πρέσβη
Νέα επίθεση κατά του Βρετανού πρέσβη στην Ουάσινγκτον και κατά της Theresa May, εξαπέλυσε ο Donald Trump
Νέα επίθεση κατά του Βρετανού πρέσβη στην Ουάσινγκτον και κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, εξαπέλυσε σήμερα (9/7/2019) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε χθες κατά του σερ Kim Daroh και της απερχόμενης πρωθυπουργού μετά από τη δημοσιοποίηση διπλωματικών υπομνημάτων του Βρετανού πρέσβη που χαρακτήριζαν την κυβέρνηση Trump «δυσλειτουργική», «αδέξια» και «ανίκανη», ειδικά στη διπλωματία.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διεμήνυσε χθες πως παύει τη συνεργασία με τον πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Δεν γνωρίζω τον πρεσβευτή αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αρεστός ούτε σεβαστός στις ΗΠΑ.
Δεν θα συνεργαστώ πλέον μαζί του», έγραψε στο Twitter ο Trump, ουσιαστικά «αδειάζοντας» τη May, η οποία νωρίτερα είχε δηλώσει πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Daroh.
Σε σημερινές του αναρτήσεις, ο Trump χαρακτηρίζει τον Βρετανό πρέσβη «παλαβό» και «πολύ ηλίθιο τύπο» και προσθέτει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι ενθουσιασμένη με την τοποθέτησή του στην Ουάσινγκτον.
Συνεχίζει λέγοντας ότι ο σερ Kim «θα έπρεπε να μιλήσει στη χώρα του και στην πρωθυπουργό May για την αποτυχημένη τους διαπραγμάτευση στο Brexit και όχι να εκνευρίζεται με την κριτική μου για το πόσο κακός ήταν ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκαν».
Συνεχίζοντας, αναφέρει πως ο ίδιος είχε πει στη May πώς να χειριστεί το Brexit, «αλλά εκείνη ακολούθησε το δικό της ανόητο τρόπο - δεν κατάφερε να το πετύχει. Μια καταστροφή!».
«Δεν γνωρίζω τον Βρετανό πρέσβη αλλά μου έχουν πει ότι πρόκειται περί πομπώδους ανόητου.
Πείτε του ότι οι ΗΠΑ έχουν τώρα μακράν την καλύτερη Οικονομία και τον καλύτερο Στρατό οπουδήποτε στον κόσμο», τονίζει ο Trump, ενώ καταλήγει ευχαριστώντας τον… εαυτό του:
«Ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε!».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης