Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λ. Οίκος): Υπάρχουν περιθώρια για μείωση των επιτοκίων από τη Fed - Ο Trump δεν πρόκειται να απολύσει τον Powell

Kudlow (Λ. Οίκος): Υπάρχουν περιθώρια για μείωση των επιτοκίων από τη Fed - Ο Trump δεν πρόκειται να απολύσει τον Powell
Την πεποίθηση ότι η Fed έχει περιθώρια για να μειώσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου, εξέφρασε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow
Την πεποίθηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) έχει περιθώρια για να μειώσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου και ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την αύξηση των επιτοκίων που εφάρμοσε τον περασμένο Δεκέμβριο, εξέφρασε σήμερα (9/7/2019) ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow.
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «CNBC», ο Kudlow εκτίμησε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα πρέπει να στοχεύει στην σταθερότητα του επιπέδου τιμών και στην σταθεροποίηση του δολαρίου και να μην επικεντρώνεται στα δεδομένα για την απασχόληση, όπως η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν γίνονται προσπάθειες για την απομάκρυνση του προέδρου της Fed, Jerome Powell.
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου υποστήριξε την ανεξαρτησία της Fed, αλλά τόνισε ότι οι υπόλοιποι έχουν το δικαίωμα να κάνουν τις απόψεις τους γνωστές.
Όπως υποστήριξε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν πρόκειται να απολύσει τον Powell, αν και υπογράμμισε ότι έχει την εξουσία να το κάνει.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εμπόριο, ο Kudlow δήλωσε ότι ο Trump πιστεύει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Κινέζος ομόλογός του θέλουν μια συμφωνία.
Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης