Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «A (low)» η Deutsche Bank – Αρνητικό παραμένει το trend

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «A (low)» η Deutsche Bank – Αρνητικό παραμένει το trend
Δεν μεταβάλλει τις αξιολογήσεις της Deutsche Bank η DBRS Ratings
Σε «A (low)» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank η DBRS Ratings, διατηρώντας σε αρνητικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend), στον απόηχο της ανακοίνωσης του νέου σχεδίου βαθιάς αναδιάρθρωσης.
Ο καναδικός οίκος αναφέρει ότι το σχέδιο παρουσιάζει τη δυνατότητα να μετατρέψει τη γερμανική τράπεζα σε κερδοφόρα και να μειώσει τον κίνδυνο μακροπρόθεσμα.
Ωστόσο, η DBRS αναγνωρίζει τους σημαντικούς κινδύνους εκτέλεσης που σχετίζονται με το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πολλές αλλαγές ανώτερων διοικητικών στελεχών.
«Αυτές οι πρωτοβουλίες ακολουθούν διάφορες αναδιαρθρώσεις και διαχειριστικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί επιτυχείς.
Οι αξιολογήσεις εξακολουθούν να ενσωματώνουν το σημαντικό παγκόσμιο franchise της εταιρικής τραπεζικής της Deutsche Bank, την ισχυρή της θέση εντός της Γερμανίας, που εξυπηρετεί τους πελάτες λιανικής και εταιρικής διανομής, σε συνδυασμό με τα επίπεδα σταθερού κεφαλαίου και τον καλώς διαχειριζόμενο πιστωτικό κίνδυνο», σημειώνεται.
Η Deutsche Bank, στις 7 Ιουλίου 2019, η DB ανήγγειλε μια βαθιά αναδιάρθρωση των λειτουργιών και του επιχειρηματικού της μοντέλου, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας νέας μη κεντρικής μονάδας που θα συνδυάζει περίπου 74 δισ. περιουσιακών στοιχείων.
Η γερμανική τράπεζα αναμένει ένα μεγάλο μέρος του μετασχηματισμού να ολοκληρωθεί ουσιαστικά μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης