Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Επείγον και πιεστικό το ζήτημα της ΔΕΗ - Επιδιώκεται βιώσιμο σχέδιο σωτηρίας

Χατζηδάκης: Επείγον και πιεστικό το ζήτημα της ΔΕΗ - Επιδιώκεται βιώσιμο σχέδιο σωτηρίας
Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε το απόγευμα (9/7) ο Κωστής Χατζηδάκης με ατζέντα όλα τα θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Την ανάγκη να λυθεί με ταχύτητα αλλά και αποτελεσματικότητα το ζήτημα της ΔΕΗ, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση.
«Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα.
Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ.
Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Άλλωστε ο κ. Χατζηδάκης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο, ξεκαθάρισε πόσο επείγον είναι το ζήτημα της ΔΕΗ, ενώ σκιαγράφησε και τις οκτώ προτεραιότητές του στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.
Οι προτεραιότητες που έθεσε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι:

1. Εφαρμογή σχεδίου διάσωσης για τη ΔΕΗ που θα είναι προς όφελος καταναλωτών και εργαζομένων και θα δώσει νέα προοπτική στην εταιρία. «Η εταιρεία, τόνισε, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων τις οποίες θέλω να υπογραμμίσω»
2. Ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, που θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη σε πολλά επίπεδα.
3. Ολοκλήρωση όλων των διεθνών projects για υποδομές φυσικού αερίου, με γνώμονα μια πολιτική πολλαπλών πηγών και οδεύσεων για τους αγωγούς.
4. Επιτάχυνση των διαδικασιών στον τομέα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και έρευνες σε νέα οικόπεδα για προσέλκυση διεθνών παικτών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
5. Έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές και στην εξοικονόμηση ενέργειας με πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ' οίκον» που θα στηριχθεί και θα διευρυνθεί.
Ο υπουργός υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε επί της προηγούμενης θητείας του στο υπουργείο, το 2009, και προσέθεσε ότι θα αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες που, «πέρα από το θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, θα δώσουν ώθηση σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας και θα αυξήσουν την αξία της ακίνητης περιουσίας ενώ θα δημιουργήσουν, παράλληλα, ευκαιρίες για επενδύσεις και νέες δουλειές».
6. Σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον χωροταξική πολιτική που βάζει τέλος στην άναρχη δόμηση.
Αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης ξεκάθαρων χρήσεων γης, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτές και ολοκλήρωση του Κτηματολογίου για το οποίο όπως σημείωσε ο υπουργός αυτό που συμβαίνει αποτελεί εθνική ντροπή.
7. Οργανωμένα σχέδια για την αναβάθμιση της προστασίας των δασών.
8. Εφαρμογή καλών ευρωπαϊκών πρακτικών στη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αξιοποιώντας ιδιαίτερα τις συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έρχεται για να γκρεμίσει αλλά θα κρατήσει κάθε θετικό που έχει γίνει και υπογράμμισε ότι το υπουργείο είναι κομβικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και για την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης