Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Αιφνιδιάζουν οι τράπεζες στην Creta Farms επιβάλλοντας στρατηγικό επενδυτή

tags :
Αποκάλυψη: Αιφνιδιάζουν οι τράπεζες στην Creta Farms επιβάλλοντας στρατηγικό επενδυτή
Ζητούν από την διοίκηση της εταιρίας και τους Μάνο και Κωνσταντίνο Δομαζάκη να συναινέσουν ώστε οι ίδιες να τρέξουν διαδικασία εξπρές για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Creta
Σε επιθετικές κινήσεις προχωρούν πλέον οι τράπεζες προκειμένου να αποτρέψουν την κατάρρευση της Creta Farms.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ήδη χθες συνετάχθη επιστολή προς την εταιρία η οποία κοινοποιείται και στους δύο βασικούς μετόχους τους κ.κ. Μάνο και Κωνσταντίνο Δομαζάκη με την οποία οι τράπεζες ζητούν τη συναίνεση για την εύρεση με διαδικασίες εξπρές και δική τους ευθύνη στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα ενισχύσει κεφαλαιακά την εταιρία.
Ειδικότερα κατά τις ίδιες πηγές οι τράπεζες θα ζητούν από την εταιρία (ΔΣ) να συναινέσει ώστε να δοθούν τα οικονομικά στοιχεία που θα ζητηθούν από τον υποψήφιο ή τους υποψήφιους επενδυτές και ταυτόχρονα από τους δύο μετόχους να συναινέσουν στην Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει την αύξηση κεφαλαίου ώστε να εισέλθει στην εταιρία ο στρατηγικός ή οι στρατηγικοί επενδυτές.
Οι τράπεζες θα αναλάβουν να τρέξουν με γρήγορες διαδικασίες την προσπάθεια συμφωνίας για το στρατηγικό επενδυτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες ανησυχούν πλέον έντονα για την πορεία της Creta Farms και θεωρούν ότι η κλεψύδρα αδειάζει με ταχείς ρυθμούς και αν δεν υπάρξει λύση άμεσα η εταιρία θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.
Μάλιστα στην επιστολή τους φαίνεται να το επισημαίνουν εμμέσως και να αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα λήψης μέτρων αν οι βασικοί μέτοχοι δεν δώσουν την συγκατάθεσή τους για να προχωρήσει η διαδικασία.
Κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος μιλώντας στο bankingnews επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθώς η εταιρία ήδη δουλεύει στο «κόκκινο», η παραγωγή έχει μειωθεί δραματικά λόγω έλλειψης πρώτων υλών και τα αποθέματα έχουν υποχωρήσει σε τέτοια επίπεδα που καθιστούν αδύνατη την τροφοδοσία και των supermarkets με το σύνολο των κωδικών προϊόντων της Creta Farms.
Ταυτόχρονα έχει ήδη χαθεί σημαντικός αριθμός πελατών και η πτώση τζίρου σε ετήσια βάση στην παρούσα φάση ξεπερνά το 40%.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης