Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι μισθοί πληρώθηκαν αλλά η Χαλυβουργική καταρρέει, σκοτάδι για το μέλλον της εταιρίας

Οι μισθοί πληρώθηκαν αλλά η Χαλυβουργική καταρρέει, σκοτάδι για το μέλλον της εταιρίας
Το σενάριο μετασχηματισμού σε εταιρία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων και η PwC
Στο σκοτάδι βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες αν και ζητούν ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με την τύχη τους αλλά και την τύχη της βιομηχανίας, εντούτοις δεν έχουν λάβει ακόμη καμία απάντηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμενόταν να υπάρξει ενημέρωση στους εργαζομένους με στελέχη της Χαλυβουργικής, αλλά αυτή αναβλήθηκε.
Οι εργαζόμενοι αυτόν τον μήνα πληρώθηκαν κανονικά αλλά όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν προ ημερών εκτός από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, η μεταφορά τους από και προς το εργοστάσιο με μισθωμένα οχήματα, είναι θέμα ημερών να διακοπεί, λόγω οφειλών προς την εν λόγω εταιρεία, ενώ συνεργεία καθαρισμού έχουν σταματήσει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθώς δεν έχουν εξοφληθεί, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να αναγκάζονται να φέρνουν μέχρι και χαρτί υγείας από το σπίτι τους.
Αυτή την περίοδο οι μόνες εργασίες που εκετελούνται στη βιομηχανική μονάδα είναι συσκευασία αποβλήτων (ενσάκιση).
Την ίδια στιγμή φουντώνουν τα σενάρια περί εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή με την PwC, να έχει βρει συγκεκριμένους υποψήφιους μνηστήρες και να έχει καταρτίσει σχέδιο προτάσεων.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο μετασχηματισμός της Χαλυβουργικής σε εταιρεία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων.
Αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει η μεγάλη ιδιόκτητη έκταση, που φιλοξενεί τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελευσίνα, η οποία διαθέτει και ιδιόκτητο λιμένα.
Η έκταση θα μπορούσε να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο με μαρίνα και ταυτόχρονη ανάδειξη ιστορικών βιομηχανικών κτηρίων της Χαλυβουργικής, ή σε logistic center.
Σημειώνεται ότι η Χαλυβουργική εκτός από το ιδιόκτητο λιμάνι, της έχει δοθεί με απόφαση του ΣτΕ το 2014, άδεια δεύτερου λιμανιού, άδεια για 20.000τμ κλειστές αποθήκες, η δυνατότητα κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 880 MW καθώς και η πολεοδόμηση 6 τετρ.χιλιομετρων οικοπέδου, ενώ διαθέτει και εργοστάσιο σύγχρονης τεχνολογίας του 2009.
Πάντως στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι αν δεν ευοδοθούν οι προσπάθειες για εξεύρεση επενδυτής οι τράπεζες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν στη λύση της υπαγωγής της εταιρίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και μέσω αυτής στον εκπλειστηριασμό των στοιχείων ενεργητικού (ακίνητα και εξοπλισμός).
Τα δάνεια της εταιρίας είναι τάξεως των 420 εκ ευρώ και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα για περίπου δύο έτη ενώ κάποιες τράπεζες τα έχουν καταγγείλει αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κινήσεις καθώς δεν μπορούν να εισπράξουν τίποτα ελλείψει εξασφαλίσεων. ες από το λουκέτο της εταιρίας.
Το ενδεχόμενο να μην έχουν ληφθεί προβλέψεις στο σύνολο των απαιτήσεων πάντως ίσως και να δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν έχει μπει λουκέτο στην εταιρία.
Κατά τα λοιπά, οι εργαζόμενοι βρίσκονται εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης που έχουν καταθέσει κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, τα παιδιά του Κωσταντίνου Αγελλόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, έχουν στραφεί κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει την από 19.03.2018 αίτηση των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους Κωνσταντίνος και να διορισθεί ως συμπαραστάτης του ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.
Το ίδιο δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 122/2019 απόφασή του απέρριψε και όλες τις αιτιάσεις των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονος καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, περί μεροληψίας.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης