Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα διοίκηση για τη ΔΕΗ αναζητά ο Κ. Χατζηδάκης - Τα ονόματα που «παίζουν»

Νέα διοίκηση για τη ΔΕΗ αναζητά ο Κ. Χατζηδάκης - Τα ονόματα που «παίζουν»
Σε αντίθεση με τη ΔΕΗ όπου υπάρχει απροθυμία, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον στελεχών για την τοποθέτηση στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ του τομέα ενέργειας
Στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη είναι και οι αλλαγές στις διοικήσεις των εποπτευόμενων ενεργειακών ΔΕΚΟ με κορυφαία τη ΔΕΗ.
Αν και ο κ. Χατζηδάκης στην τελετή παράδοσης παραλαβής διαχώρισε το πρόβλημα ΔΕΗ από τη διοίκηση της εταιρίας πυροδοτώντας σχόλια για παραμονή του Μανόλη Παναγιωτάκη, οι επαφές για την αναζήτηση του προσώπου που θα τον αντικαταστήσει έχουν ήδη ξεκινήσει.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ωστόσο η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να αναλάβουν την ηλεκτρική καρέκλα της ΔΕΗ στην παρούσα συγκυρία που η επιχείρηση βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.
Πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν ότι οι πρώτες κρούσεις από κυβερνητικής πλευράς σε πρόσωπα για την ανάληψη της διοίκηση της ΔΕΗ βρήκαν «πόρτα».
Οι επαφές συνεχίζονται και τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του πρώην υπουργού κ. Γιάννη Αθανασίου όπως και του κ. Τάσου Γκαρή που στο παρελθόν διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στο ΛΑΓΗΕ.
Ένα ακόμη όνομα που ακούγεται για τη ΔΕΗ είναι αυτό του κ. Βίκτωρα Λεμπέση, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει το project της Χαλυβουργικής  για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και σήμερα εργάζεται στο Λονδίνο.
Σε κάθε περίπτωση πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση τονίζουν ότι ο κ. Χατζηδάκης θα ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Μανόλη Παναγιωτάκη την οποία και θα έχει στη διάθεσή του μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος και ταυτόχρονα πρόθυμος αντικαταστάτης του.

Θέσεις με υψηλή ζήτηση

Αντίστοιχα θα κινηθεί και με τις διοικήσεις των θυγατρικών της ΔΕΗ,  ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες, όπως επίσης και στον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΠΑ.
Στην περίπτωση των ΕΛΠΕ θα προηγηθούν συζητήσεις και με τον όμιλο Λάτση.
Σε αντίθεση με την απροθυμία που εκδηλώνεται για τη διοίκηση της ΔΕΗ, υψηλή φαίνεται να είναι η ζήτηση για τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες που θεωρείται το πλέον αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ.
Οι πληροφορίες θέλουν κάποιους εκ των σημερινών διοικήσεων να μην είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν εφόσον δεν έχει λήξει η θητεία τους, προβάλλοντας αιτήματα αποζημιώσεων.
Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η νέα κυβέρνηση και από τη διοίκηση του Υπερταμείου κατηγορώντας τη για την προστασία που έχει δείξει στην υφιστάμενη διοίκηση της ΔΕΗ, αφού προχώρησε στην ανανέωση της θητείας της.
Όπως μάλιστα αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, η στάση αυτή μπορεί να οδηγήσει και στην απομάκρυνση της κ. Ράνιας Αικατερινάρη παρότι αναγνωρίζουν ότι κινήθηκε ορθά με μια σειρά άλλες επιλογές.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης