Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές με το «βλέμμα» στη Fed - Στο -0,15% και τις 21.533,48 μονάδες ο Nikkei

tags :
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές με το «βλέμμα» στη Fed - Στο -0,15% και τις 21.533,48 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,21% στις 28.174,50 μονάδες
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη (10/7) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, ενώπιον του Κογκρέσου αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,15% και τις 21.533,48 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,36% στις 6.689,80 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi ενισχύθηκε κατά +0,33% στις 2.058,78 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,89% και τις 10.798,48 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,21% στις 28.174,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία διαπραγματεύεται στο +0,17% και τις 6.398,88 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,44% στις 2.915,30 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση και για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -0,46% και τις 9.156,68 μονάδες.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσίας της Κίνας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τον ετήσιο πληθωρισμό της χώρας για τον Ιούνιο του 2019, και τα οποία δεν έδειξαν κάποια μεταβολή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%, ενώ τον Μάιο του 2019 δεν είχε σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Κίνα, η ετήσια άνοδος στις τιμές τροφίμων διαμορφώθηκε στο 8,3% έναντι 7,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα η ετήσια άνοδος για τις τιμές μη εδώδιμών προϊότνων υποχώρησε στο 1,4% έναντι 1,6% προηγουμένως.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του 1,6%, έναντι επίσης ετήσιας ανόδου 1,6% τον Μάιο του 2019.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,3%.
Οι επενδυτές αναμένουν τη διήμερα ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο Κογκρέσο, η οποία θα ξεκινήσει αργότερα εντός της ημέρας και η οποία θα μπορέσει να δώσει στους επενδυτές περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα.
Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, οι αγορές κατέγραψαν άνοδο, μετά τα μηνύματα της Fed σύμφωνα με τα οποία η τράπεζα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων προκειμένου να προστατέψει την αμερικανική οικονομία από τις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων μηνών.
Ωστόσο, τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που αφορούν τον περασμένο μήνα μετρίασαν τις προσδοκίες των επενδυτών για μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στα τέλη του μήνα.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτέμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,95% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,40% στα 58,64 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου 2019 υποχώρησαν κατά 8,1 εκατ. βαρέλια, στα 461,4 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 3,1 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, πτώση σημειώθηκε και στα αποθέματα βενζίνης στη χώρα, ενώ αύξηση καταγράφηκε στα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
Οι επενδυτές αναμένουν πλέον τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, και τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία που θα ακολουθήσει η τιμή του πετρελαίου κατά τις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να εκτιμούν ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας θα σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ το 2019, και συγκεκριμένα στα 12,36 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 10,96 εκατ. βαρέλια ημερησίως το περασμένο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης