Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την ιρλανδική οικονομία

Barclay (Βρετανία): Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την ιρλανδική οικονομία
Ο Βρετανός υπουργός Brexit τόνισε ότι το άτακτο Brexit δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς
Στον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει ένα Brexit χωρίς συμφωνία αναφέρθηκε σήμερα (10/7) ο αρμόδιος υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Stephen Barclay, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον επικεφαλή διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Michel Barnier.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Brexit ισχυρίστηκε ότι ο αντίκτυπος της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα είναι μεγαλύτερος για την ιρλανδική οικονομία σε σύγκριση με τη Μεγάλη Βρετανία.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης αναγνωρίζει ότι η μη συμφωνία δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Barclay, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία πρέπει να βρουν μία λύση ώστε να αποφύγουν αυτό το σενάριο, καθώς και ένα «σκληρό» σύνορο ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Μία έκβαση στην οποία δε θα υπάρχει συμφωνία θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμια για τον Ιρλανδία», υπογράμμισε ο Βρετανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι «το 40% των εξαγωγών της Ιρλανδίας περνάει από το λιμάνι της πόλης Ντόβερ».
«Όταν διαβάζω εκθέσεις οι οποίες λένε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη Ντόβερ, δεν πρόκειται να είναι μόνο καθυστερήσεις στα αγαθά του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και στο 40% των ιρλανδικών εξαγωγών», επεσήμανε ο κ. Barclay.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης