Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά +2,1% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019

Γαλλία: Κατά +2,1% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019
Η μηνιαία άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Νοέμβριο του 2016
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω ισχυρής ανάκαμψης στην παραγωγή αεροσκαφών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε κατά +2,1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2019.
Παράλληλα, η Insee προχώρησε και σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή του Απρίλιο του 2019, και συγκεκριμένα στο 0,5% έναντι 0,4% προηγουμένως.
Η παραγωγή στον τομέα ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αυξήθηκε κατά +4,6% έναντι +4% τον Απρίλιο, ενώ η παραγωγή στον τομέα των μεταφορών, και συγκεκριμένα στα αεροσκάφη και τα οχήματα, σημείωσε ανάκαμψη στο +3,3% έναντι πτώσης -3,1% προηγουμένως.
Εφόσον εξαιρεθεί ο τομέα ενέργειας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +1,6% σε μηνιαία βάση, μετά την πτώση του -0,1% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε «άλμα» της τάξεως του +4%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από τις αρχές του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης